Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Sikkerhed om dine data

Sikker behandling af dine personlige oplysninger er en vigtig del af Sundhedsdatastyrelsens arbejde.

Hver gang vi går til lægen, på apoteket, skadestuen eller på anden måde har kontakt med sundhedsvæsenet, registrer sundhedspersonalet, hvad der er sket. Og i mange tilfælde bliver dele af dokumentationen videresendt til sundhedsregistre, der giver et stort indblik i aktiviteterne i sundhedsvæsenet og danskernes sundhedstilstand.

I Danmark har vi en unik mængde af data i vores sundhedsregistre, der er helt centrale for hele tiden at kunne forbedre det danske sundhedsvæsen. Sundhedsdata giver nyttig viden om sygdomsforløb, behandling, bivirkninger og fejlbehandlinger. Viden, der skal bruges til at sikre, at vi modtager den bedste og mest effektive behandling, når vi bliver syge eller kommer til skade.

Din tillid er vigtig for, at vi kan indsamle de vigtige sundhedsoplysninger. Vi arbejder derfor hele tiden på at sikre, at dine personlige oplysninger bliver behandlet forsvarligt og på en ordentligt måde.

Filer

Sikker brug af patientoplysninger

Sundhedsdatastyrelsen har lavet en vejledning om informationssikkerhed i sundhedsvæsenet. Vejledningen beskriver bl.a. reglerne for, hvem der kan få adgang til dine sundhedsdata, hvordan dine data bliver beskyttet og hvordan dine data kan blive brugt til forskning og statistik.

Relateret indhold