Spærring for aftaler og stamkort

Du kan spærre for adgang til dit stamkort og dine aftaler, så information ikke kan deles mellem hospitaler, læger og det kommunale sundheds- og ældreområde. Du kan altid fjerne spærringen igen.

Kontakt

Sundhedsdatastyrelsen

Har du spørgsmål om, hvilke oplysninger du kan spærre for, eller spærring uden MitID, eller ønsker du at få tilsendt blanket til spærring, så kontakt Sundhedsdatastyrelsen.

E: servicedesk@sundhedsdata.dk T: 3332 3900
Sundhed.dk

Har du brug for hjælp til at oprette eller fjerne en spærring, så skal du kontakte sundhed.dk.

E: info@sundhed.dk T: 4422 2080

Hvis du ønsker at spærre for, at sundhedspersonale kan se dit stamkort eller de aftaler, du har med andre dele af sundhedsvæsenet, kan du oprette en spærring. Spærring af dit stamkort forhindrer deling af telefonnummer, midlertidig adresse, sprog og kontaktoplysninger på pårørende. I forhold til aftaler kan du enten spærre for udvalgte fagpersoners adgang til dine aftaler, deling af alle dine aftaler i en bestemt periode eller deling af aftaler, du har med et bestemt behandlingssted.

Du kan oprette, ændre og fjerne spærring af stamkort og aftaler via sundhed.dk.

Gå til siden om spærring på sundhed.dk

Spærring uden MitID

Hvis du ikke har MitID, skal du printe blanketten ’Spærring for adgang til aftaler og stamkort’, udfylde side 2 og sende den med posten til Sundhedsdatastyrelsen.

Hent blanketten 'Spærring for adgang til aftaler og stamkort (PDF)’

Du kan også ringe til Sundhedsdatastyrelsen og få tilsendt blanketten, som du derefter skal udfylde og sende retur.

Blanketten kan både bruges til at oprette en spærring for deling af aftaler og stamkort og til at ophæve en eksisterende spærring. 

Spærring vil gælde for deling af alle aftaler og stamkort mellem egen læge, speciallæger, regioner og kommuner, indtil du fjerner spærringen igen.

Hvad er aftaler og stamkort?

Aftaler er en kalender på sundhed.dk, som giver dig et samlet overblik over dine aftaler med hospitaler, kommuner og egen læge.

Læs om aftaler på sundhed.dk

I stamkortet på sundhed.dk kan du se og rette dine personlige oplysninger.

Læs om stamkortet på sundhed.dk