Stamkort
I stamkortet på sundhed.dk kan du se og rette dine personlige oplysninger. Stamkortoplysningerne vil være tilgængelige for de sundhedsfaglige medarbejdere, der har dig i behandling.
Telefonnumre, der er skrevet forkert i stamkortet på sundhed.dk, slettes
I stamkortet på sundhed.dk kan du selv skrive en række oplysninger ind, blandt andet dit telefonnummer, så medarbejdere i sundhedsvæsenet kan få fat i dig. I starten af november 2024 sletter vi automatisk de telefonnumre, der er skrevet forkert i stamkortet. Derfor kan det være en god idé at tjekke, at det er dit rigtige telefonnummer, der står der.
Tjek dit stamkort på sundhed.dk
Et telefonnummer er skrevet forkert, hvis det indeholder bogstaver eller specialtegn, fx ’ukendt nummer’ eller ’Det samme som mobilen’. Det behøver ikke at være dig selv, der har indtastet oplysningerne – det kan være blevet noteret i forbindelse med en af dine aftaler i sundhedsvæsenet.
Hvis dit telefonnummer står rigtigt i stamkortet på sundhed.dk, behøver du ikke at gøre mere. Fremover bliver feltet låst, så det ikke længere er muligt at indtaste forkerte tegn som del af et telefonnummer.
I dit stamkort er der en række oplysninger om dig, som du selv kan se. Sundhedspersonale, der har dig i behandling på hospitaler, i kommuner, hos læger og speciallæger, kan også se oplysningerne.
Oplysninger i stamkortet, som du selv kan indtaste eller ændre i stamkortet på sundhed.dk:
- Tandlæge
- Midlertidig adresse
- Telefonnummer
- Sprog
- Pårørende
Oplysninger i stamkortet, som automatisk indhentes via andre kanaler:
- CPR-nummer
- Folkeregisteradresse
- Sygesikringsgruppe
- Organdonation, behandlingstestamente eller livstestamente (denne oplysning vises kun for sundhedsfaglige, som alene kan se, om du har taget stilling – de kan ikke se, hvad du konkret har ønsket)
Du kan se og redigere dit stamkort på sundhed.dk. Du kan ikke se og redigere dit stamkort på MinSundhed-appen.
Se og ret dit stamkort på sundhed.dk
Spærring for stamkort
Du kan spærre for adgang til dit stamkort, så information ikke kan deles mellem hospitaler, læger og det kommunale sundheds- og ældreområde.
Et Samlet Patientoverblik
Stamkortet er en del af programmet Et Samlet Patientoverblik, som skal bidrage til bedre koordinering, samarbejde og overblik for patienter, deres pårørende og sundhedspersoner.