Min Graviditet - app til gravide

Sundhedsdatastyrelsen har i samarbejde med sundhedsvæsenets parter udviklet appen Min Graviditet. Appen henvender sig til gravide og øvrige borgere med interesse for graviditet og fødsel.

Kontakt

Digital løsning til graviditetsforløb E: graviditetsmappen@sundhedsdata.dk

Min Graviditet er en national og gratis app, der kan støtte den gravide og hendes eventuelle partner i løbet af graviditeten og den første tid med det lille barn.

I Min Graviditet kan den gravide:

  • indtaste terminsdato og få relevant information uge for uge
  • få overblik over graviditetsforløbets besøg hos egen læge, fødested og sundhedspleje indtil otte uger efter fødsel
  • gå på opdagelse i over 400 letforståelige artikler og videoer om graviditet, fødsel og spædbarnspleje
  • redigere egne tjeklister fx ’fødetasken’ og ‘Tøj til baby’.

Indholdet er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Jordemoderforeningen. Artiklerne og videoerne i appen er således fagligt valideret og repræsenterer sundhedsvæsenets samlede anbefalinger til den gravide. Appens materiale opdateres løbende og i takt med nye anbefalinger.

Sundhedsdatastyrelsen har ansvar for drift og support af appen.

Hent Min Graviditet til iPhone i App Store
Hent Min Graviditet til Android i Google Play

Appen Min Graviditet

Digital vandrejournal i appen

Som det er i dag, skal den gravide huske at tage papirvandrejournalen med til alle sine aftaler med sundhedsvæsenet. I fremtiden skal det gerne blive en del nemmere at være gravid, da egen læge, jordemoder og sundhedsplejerske vil blive i stand til at dele oplysningerne digitalt i stedet. Det skal bidrage til en bedre understøttelse af den gravide og dennes graviditet.

I løbet af 2025 begynder graviditetsforløbets parter at koble op til den digitale version af vandrejournalen (også kaldet Graviditetsmappen). Når det sker, bliver appen Min Graviditet også den gravides indgang til at se de journaldata, der udveksles mellem egen læge, fødestedet og sundhedsplejersken som led i det tværgående samarbejde om graviditeten. Ved at logge ind med MitID vil den gravide fx kunne følge med i resultater af målinger og scanninger og journalnotater fra konsultationer.

Teknisk support

Oplever du tekniske problemer med appen, kan du få hjælp på tlf. 3332 3900 mandag til fredag mellem kl. 9-15.

Du kan også sende en mail til supporten på servicedesk@sundhedsdata.dk. OBS! Skriv ikke dine personoplysninger i mailen. Har du brug for at oplyse dit CPR-nummer, så ring i stedet.

Du kan se driftsstatus for appen på Sundhedsdatastyrelsens Serviceportal:

Se driftsstatus for appen Min Graviditet

Webtilgængelighed i appen

Webtilgængelighedsloven stiller krav til myndigheders og offentligretlige organers websteder og mobilapplikationer, som skal sikre, at de er tilgængelige for borgere med funktionsnedsættelser og handicap.

Læs tilgængelighedserklæring for Android

Læs tilgængelighedserklæring for iPhone