It-infrastruktur

Graviditetsmappen skal gøre det muligt at dele vandre- og svangerskabsjournalens data på tværs af graviditetsforløbets parter digitalt i stedet for på papir.

Kontakt

Kernen i den nye digitale løsning er Graviditetsmappen, der erstatter både svangerskabsjournalen og papirvandrejournalen, og som består af to nationale services, der gør det muligt at samle og dele sundhedsfaglig information om graviditeten på tværs af graviditetsforløbets parter og med den gravide selv.

Den digitale løsning skal gøre det let for de sundhedsfaglige at se og dele relevante data om graviditeten, uanset hvor i sundhedssektoren de arbejder. Egen læge, fødested og sundhedsplejerske vil kunne se informationerne i deres respektive fagsystemer eller via Graviditetsportalen, mens de gravide kan se deres egne oplysninger i appen Min Graviditet.

Hvor papirvandrejournalen kan glemmes derhjemme eller blive væk, sikrer den nye løsning, at de relevante og opdaterede oplysninger i forhold til graviditetens forløb, og undersøgelsesresultater er tilgængelige for alle graviditetsforløbets aktører.

Til mappen er der udviklet to nye services:

  • Graviditetskortet (GSR)
    Indeholder bl.a. informationer om den gravides undersøgelsesresultater, generelle sundhed, socioøkonomiske forhold mv.
  • Graviditetsplan (GCP)
    Indeholder informationer om det forventede forløb, som den gravide vil gennemløbe ved egen læge, fødestedet og kommunal sundhedspleje.

Graviditetsmappen stilles til rådighed på den nationale infrastruktur. Med Graviditetsmappen sker dokumentationsdeling fra kendte kilder og med kendte og anvendelige formål. Graviditetsmappen skal ses som en samling af HL7 CDA-dokumenter med dertilhørende snitflader.

Læs mere om snitfladen Graviditetsmappen

Teknisk dokumentation

På siden NSPOP kan du finde dokumentation fra de forskellige komponenter tilgås, ligesom du kan finde specifikke leverancebeskrivelser for hver release.

Graviditetsstamkortregisteret (GSR)

Graviditetsstamkortregisteret - Guide til anvendere

Graviditetsplan (GCP)

Graviditetsmappen Care Plan - Guide til anvendere