06.05.2022

Stamkortet tages i brug i kommuner

Kontakt

Daniel Terp Friis-Pieper E: datf@sundhedsdata.dk T: 2224 9676

Den 22. marts begyndte Favrskov, Ishøj og Esbjerg som de første kommuner at tage Fælles Stamkort i anvendelse, og de resterende kommuner, der anvender Cura fra Systematic, vil i perioden til og med juni 2022 også åbne for Fælles Stamkort. 

Det drejer sig om følgende kommuner: Odsherred, Syddjurs, Ikast-Brande, Høje Taastrup, Hvidovre, Faxe, Thisted, Fanø, Slagelse, Tårnby, Solrød, Vallensbæk, Frederikssund, Aalborg, Dragør, Allerød, Skanderborg, Bornholm, Glostrup, Herning, Vesthimmerland, Frederiksberg, Egedal, Hedensted, Hjørring, Albertslund, København og Stevns.

Følg udviklingen på MedComs Danmarkskort

Region Hovedstaden og Sjælland deler og viser Aftaleoversigten fra maj

Både Region Hovedstaden og Region Sjælland deler og viser aftaler fra 17. maj 2022. Deling og visning af Fælles Stamkort i de to regioner forventes at være implementeret fra oktober 2022. Man kan dog allerede nu tilgå Fælles Stamkort fra Sundhedsjournalen. 

Forbedret brugergrænseflade på sundhed.dk

En ny brugergrænseflade på Aftaleoversigten på sundhed.dk blev åbnet d. 21. marts 2022. Den nye brugergrænseflade indebærer en opdatering, så den følger den nyeste version af Aftale-standarden (CDA APD-DK 2.0.1), men også en forbedret mobilvisning, nye farvemarkeringer, ny listevisning og nye filtreringsmuligheder. 

Planer, indsatser og mål skrevet ind i Sundhedsreformen

En udbygning af Et Samlet Patientoverblik er skrevet ind i regeringens udspil til Sundhedsreformen 2022. Udbygningen indebærer et ønske om at styrke overblik og koordinering for borgere, der har forløb på tværs af sektorer, eksempelvis borgere med kroniske sygdomme såsom KOL og diabetes. Denne udvikling betyder en styrkelse af løsningerne til deling af planer og indsatser og mål, som skal bidrage til at skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb. 

Tidsplan for national implementering

Tidsplanerne for den nationale implementering bliver løbende opdateret: 

Se den opdaterede tidsplan for Aftaleoversigt
Se den opdaterede tidsplan for Fælles Stamkort