12.05.2023

Borgerkampagne for Aftaler og Fælles Stamkort

Kontakt

Daniel Terp Friis-Pieper E: datf@sundhedsdata.dk T: 2224 9676

Kampagne for Aftaler og Stamkort gik i luften 17. april

D. 17. april 2023 blev borgerkampagnen for Aftaler og Stamkort skudt i gang. Kampagnen kører 4 uger på sociale medier (Facebook og Instagram) med sundhed.dk som afsender og er udarbejdet af bureauet Operate i samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen og sundhed.dk. Kampagnen skal gøre danskerne opmærksomme på Aftaler og Stamkort og opfordrer til at bruge løsningerne.

Kampagnematerialet består af film, billeder, grafikker og en digital folder. Til de ikke-digitale borgere og deres pårørende er der lavet en trykt folder, der sendes ud til kommuner, praktiserende læger og de regioner, der har ønsket det.

Kampagnematerialet stilles desuden til rådighed, så fx kommuner og regioner kan bruge det på egne kommunikationskanaler, når det passer med deres organisatoriske implementering.

Læs mere om kampagnen

Region Midtjylland går på Aftaler

D. 31. marts tog Region Midtjylland Aftaleoversigten i brug. Regionen har siden også uploadet historiske aftaler. Det betyder, at man som borger i Region Midtjylland nu kan se alle fremadrettede aftaler med regionen, uanset hvornår de er booket, og alle afholdte aftaler 2 år tilbage i tiden. 

Aftaler vises nu i Min Læge-appen og lægepraksissystemer

Fra d. 18. april har borgere kunnet se aftaler på tværs af sundhedsvæsenet i Min Læge-appen. Min Læge-appen er den første landsdækkende app, der viser aftaler fra Aftaleoversigten. Derudover har alment praktiserende læger fået direkte adgang til aftaler fra kommuner og hospitaler i deres lægepraksissystemer. 

Aftaler fra alment praktiserende læger har været tilgængelige for borgere via sundhed.dk og for sundhedspersoner via Sundhedsjournalen siden oktober 2021. Aftaler fra speciallæger har været delt siden januar 2022. 

Flere kommuner går på Aftaleoversigten og Fælles Stamkort

I sidste nyhedsbrev fra marts kunne vi fortælle, at en lang række Systematic-kommuner havde taget Aftaleoversigten i brug. Siden er endnu flere kommet på – det gælder følgende kommuner: Frederiksberg, Thisted, Tårnby, Høje-Taastrup og Ikast-Brande kommuner.

Følg med i den kommunale implementering af Aftaleoversigten på MedComs hjemmeside

Derudover har flere KMD-kommuner også taget Fælles Stamkort i brug. Det gælder følgende kommuner: Vordingborg, Ringsted, Aabenraa og Lemvig kommuner. 

Følg med i den kommunale implementering af Fælles Stamkort på MedComs hjemmeside