Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Ansøgningsskema Forskerservice Klassisk

Skal ansøge om adgang til registerdata via Forskerservice Klassisk, skal du benytte det officielle ansøgningsskema og bl.a. vedhæfte en projekt- og en udtræksbeskrivelse.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3268 5116

Når du søger om data fra Forskerservice Klassisk, skal du udfylde det elektroniske ansøgningsskema til Forskerservice Klassisk. Nederst på ansøgningsskemaet er det muligt at vedhæfte dokumenter.

Ansøgningsskema

Gå til det elektroniske ansøgningsskema til Forskerservice Klassisk

Få hjælp til ansøgningsskemaet

Brug Internet Explorer ved indsendelse af ansøgningsskemaet. Ved brug af anden browser risikerer du at ansøgningen ikke optages i vores system.

Til det elektroniske ansøgningsskema skal du vedhæfte:

  • Datatilsynets tilladelse til forskningsprojektets gennemførsel (hvis relevant)
  • Projektbeskrivelse
  • Udtræksbeskrivelse

Se krav til projektbeskrivelsen Forskerservice Klassisk (PDF)

Se krav til udtræksbeskrivelsen Forskerservice Klassisk (PDF)

Læs mere om Forskerservice Klassisk's ansøgningsproces

Hvis der i projektets undersøgelsesmateriale indgår direkte kontakt med personer (fx ved blodtryksmåling og blodprøver) eller menneskeligt væv, skal du også vedhæfte en tilladelse fra en videnskabsetisk komite, samt den projektprotokol, der ligger til grund for tilladelsen fra den videnskabsetisk komite. For private forskningsprojekter erstatter tilladelsen fra en videnskabsetisk komite tilladelsen fra Datatilsynet.

Hvis du i forbindelse med projektet skal kontakte personer og derfor har behov for navne og adresser, skal du desuden vedhæfte et kontaktbrev eller en beskrivelse af den telefoniske kontakt samt et spørgeskema ved spørgeskemaundersøgelser.

Læs om vilkårene for udlevering af adresser

Forskerservice leverer i øjeblikket ikke data fra Omkostningsdatabasen (ODB)

Forskerservice leverer aktuelt ikke data fra Omkostningsdatabasen (ODB) til brug for forskning og statistik.

Omkostningsdatabasen fremgår stadig af ansøgningsskemaet for både Forskerservice klassisk og Forskermaskinen. Når du bruger ansøgningsskemaet, er det derfor stadig muligt at sætte kryds ud for Omkostningsdatabasen, der bliver dog ikke taget højde for dette i forbindelse med sagsbehandlingen af den modtagne ansøgning.