Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Oprettelse af brugere

For at arbejde med data på Forskermaskinen, skal du være oprettet som bruger. En autorisationsansvarlig skal godkende dig som bruger, og der skal udstedes et personligt brugernavn og password fra Forskerservice.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 4035 7909

Du skal være oprettet som bruger for at kunne arbejde med data på Forskermaskinen. At være bruger betyder, at du har adgang til Forskermaskinen og kan arbejde med data på de projekter, du er tilknyttet.

Tilføjelse af bruger på et igangværende projekt

Det er den dataansvarlige, som skal anmode om at få tilføjet en bruger til et igangværende projekt. Er du ny bruger på Forskermaskinen, har vi brug for en række informationer, for at kunne oprette dig. Derfor skal den dataansvarlige udfylde og indsende følgende skabelon til Forskerservice.

Vejledningen til at få tilføjet brugere til dit projekt (PDF)
Skabelon til anmodning om tilføjelse af en bruger (Word)

Er du eksisterende bruger på Forskermaskinen og skal tilknyttes et igangværende projekt under samme autorisation, skal den dataansvarlige indsende FSEID for projektet, dit fulde navn og fsk-brugernavn, samt en angivelse af hvilket analyseværktøj du skal benytte på projektet.

Brugeroprettelse i forbindelse med ansøgning om nyt projekt

Når du skal oprettes som bruger, i forbindelse med ansøgning om et nyt projekt, skal vi bruge en række oplysninger om dig. Oplysninger om fulde navn og institution kan skrives ind i ansøgningsskemaet, mens den resterende information skal skrives ind i projektets udtræksbeskrivelse. Se yderligere om oprettelse af brugere på nye projekter i vejledningen til udtræksbeskrivelse.

Vejledning til udtræksbeskrivelse (PDF)

Brugeroprettelse

 • Nye brugere skal godkendes af den autorisationsansvarlige

  At være bruger på Forskermaskinen forudsætter, at den autorisationsansvarlige for projektet har godkendt, at du må arbejde under autorisationen.

  Du kan både arbejde under din egen afdelings autorisation, eller du kan arbejde under en samarbejdspartners autorisation. I begge tilfælde gælder det, at du skal have en digital medarbejdersignatur udstedt fra den autoriserede institution. Det vil sige, at hvis du skal være bruger på to projekter med to forskellige autorisationsansvarlige, skal du have en digital medarbejdersignatur fra begge institutioner.

  Har du ikke allerede en digital medarbejdersignatur, kan du få hjælp på nemid.nu

 • Brugeraftale eller brugerprojektaftale

  For at blive oprettet som bruger under en autorisation skal der indgås en brugeraftale, som skal underskrives af dig som bruger, den autorisationsansvarlige og Forskerservice. Brugeraftalen fremsendes af Forskerservice. Indgåelse af brugeraftalen betyder, at den autorisationsansvarlige har givet tilladelse til, at du må arbejde på alle projekter under vedkommendes autorisation.

  Brugeraftalen (PDF)

  Hvis du skal arbejde under en samarbejdspartners autorisation, vil der blive indgået en brugerprojektaftale. Det vil sige, at der indgås en brugeraftale pr. projekt, du skal arbejde på.

  Den autorisationsansvarlige kan begrænse en eller flere brugeres mulighed for at hjemsende resultater fra Forskermaskinen. Den autorisationsansvarlige skal informere Forskerservice via mail, så sørger vi for, at lukke brugerens mulighed for at hjemsende filer via mail-funktionen.

 • Valg af analyseværktøj

  Når du skal oprettes som bruger på Forskermaskinen, skal I angive, hvilket analyseværktøj du vil benytte. På Forskermaskinen er analyseværktøjerne SAS, R og Stata tilgængelige. Er der flere brugere tilknyttet projektet, har I mulighed for at benytte forskellige analyseværktøjer.
  Er der flere brugere tilknyttet projektet, har I mulighed for at benytte forskellige analyseværktøjer.

  Vær opmærksom på, at der er prisforskel på de tre analyseværktøjer.
  Se mere om de aktuelle priser i vores prisstruktur.

  Prisstruktur (PDF)