Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Abonnementstyper Forskermaskinen

Forskermaskinen giver forskere direkte adgang til individbaserede sundhedsdata. Afhængigt af dine behov for tilgang til data, kan du vælge mellem flere forskellige abonnemtstyper.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3268 5116

For at kunne tilgå data på Forskermaskinen skal du tegne et Forskermaskine-abonnement. Som udgangspunkt er der 3 abonnementstyper, der bl.a. varierer i forhold til antallet af tilknyttede projekter og brugere, antallet af rådgivningstimer og antallet af GB, der er til rådighed.

Sammenlign priser og vilkår (PDF)

Alle priser er eksklusiv moms.

Abonnementstyper

 • Enkeltprojekt-abonnement

  Forskermaskines 'Enkeltprojekt-abonnement' er til forskergrupper, der som udgangspunkt kun ønsker data til et enkelt projekt.

  Der betales for rådgivning pr. påbegyndt time. I 2016 er timeprisen 1292 kr.

  Der er en oprettelsespris på 8.250 kr. pr. bruger, samt en pris på 2.000 kr. pr. register, der oprettes adgang til. Dertil kommer et halvårligt vedligeholdelsesbeløb på 500 kr. pr. register.

  Der stilles 20 GB lagerplads til rådighed på eget drev, hvis man ønsker at have over 20 GB til rådighed på eget drev, kan kapaciteten udvides med 5 GB pr. gang til en pris på 50 kr. pr. kvartal.

  Bindingsperioden for ordningen er ½ år. 

 • Standard-abonnement

  Forskermaskines 'Standard-abonnement' er til forskergrupper, der har op til 3 projekter og/eller flere brugere, der skal tilgå projektdata.  
  Standardabonnementet koster 3.000 kr. pr. måned. I abonnementet er inkluderet brugeroprettelse for 2 brugere samt 60 GB lagerplads på eget drev. Kapaciteten kan udvides med 5 GB ad gangen til en pris på 50 kr. pr. kvartal.

  Der skal betales for ti timers rådgivning og support pr. år. Prisen for de ti timers rådgivning er 13.000 kr. pr. år. Ved rådgivnings- eller support behov her ud over betales pr. påbegyndt time. I 2016 er timeprisen 1292 kr.

  Bindingsperioden for ordningen er 1 år.

  Minimumspris pr. bindingsperiode er 36.000 kr. for forskningsinstitutioner, der er omfattet af KOR-aftalen, mens minimumsprisen er 49.000 kr. pr. bindingsperiode for private forskningsinstitutioner.

 • Storbruger-abonnement

  Forskermaskines 'Storbruger-abonnement' er til forskere/forskergrupper, der som udgangspunkt har mange projekter (mere end 3), dataudtræksbehov til f.eks. monitoreringsopgaver eller ønske om en projektdatabase.

  Storbruger-abonnementet koster 6.000 kr. pr. måned. I abonnementet er inkluderet brugeroprettelse for 5 brugere samt 120 GB lagerplads på eget drev. Kapaciteten kan udvides med 5 GB ad gangen til en pris på 50 kr. pr. kvartal.

  Der skal betales for ti timers rådgivning og support pr. år. Prisen for de ti timers rådgivning er 13.000 kr. pr. år. Ved rådgivnings- eller support behov her ud over betales pr. påbegyndt time. I 2016 er timeprisen 1292 kr. 

 • Forskermaskine særløsning

  Hvis dine behov ikke bliver dækket i Forskerservice Klassisk eller Forskermaskinens 3 almindelige abonnementstyper, kan du også vælge at få lavet en særløsning.

  Forskermaskinens særløsninger er et tilbud til forskere/forskergrupper, der som udgangspunkt selv ønsker at bestemme kapacitet, performance, lagerplads, mængden af support og rådgivning mv.

  Forskerservice kan tilbyde en særordning som f.eks. hostede maskiner, projektdatabaser og tilpassede databaser (dvs. data er koblet, oprenset, lagt og opdateret efter kundens ønsker). Det kan eksempelvis være at få hostet egen databaseserver, som kan tilgås fra forskerapplikationsserveren, eller omvendt at få hostet egen applikationsserver, som kan tilgå data på Forskerservice databaseserveren.

   Prisen bliver fastsat på baggrund af den valgte særløsning.

  Hvis du er interesseret i en særløsning, skal du kontakte Forskerservice.