Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Adgang Forskermaskinen

Forskermaskinen giver adgang til data til forskningsbrug. Vil du søge om adgang til sundhedsdata fra Sundhedsdatastyrelsens registre via Forskermaskinen, skal du opfylde nogle forskellige adgangskrav og godkendes som bruger.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3268 5116

Da datasikkerhed er et højt prioriteret område i Forskerservice, skal du leve op til nogle forskellige krav for at få adgang til Forskermaskinen. Eksempelvis skal det forskningsmiljø, som du er tilknyttet, være autoriseret, og du skal være oprettet som bruger. Autorisationen og brugerstyringen skal sikre de data, der ligger på Forskermaskinen.  

Adgang (autorisation) til Forskermaskinen

For at få adgang til Forskermaskinen skal det forskningsmiljø, som du er tilknyttet, være autoriseret. Hvis din institution ikke er autoriseret, vil autorisationen blive udstedt i forbindelse med ansøgning om data via Forskermaskinen. Institutioner, der er autoriseret til forskerordningen ved Danmarks Statistik vil også blive autoriseret til Forskermaskinen ved Sundhedsdatastyrelsen. 

Læs om autorisation til Forskermaskinen

Brugeradgang

For at få adgang til Forskermaskinen, skal du oprettes som bruger. Forudsætningen for at blive oprettet som bruger er, at der foreligger en autorisation af det forsknings-/analysemiljø, som du er en del af. 

Læs om brugeradgang til Forskermaskinen

Data fra de nationale sundhedsregistre

På Forskermaskinen kan du få adgang til stort set alle Sundhedsdatastyrelsens nationale sundhedsregistre. Data fra registrene opdateres månedligt på Forskermaskinen, hvis der er nye data tilgængelige. 

Vær opmærksom på, at du via Forskermaskinen også kan få data fra Lægemiddelstatistikregisteret. 

Se hvilke data du kan få

Ansøgningsproces

For at få data leveret skal du søge via vores elektroniske ansøgningsskema. Fra vi modtager din ansøgning, og til du modtager data, gennemløber ansøgningen en sagsbehandlingsproces. Ansøgninger behandles i den rækkefølge vi modtager dem. Det er derfor en god idé at søge i god tid.

Læs om ansøgingsprocessen for Forskermaskinen