Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Brugeradgang Forskermaskinen

For at få adgang til data på Forskermaskinen skal forsknings-/analysemiljøet søge om autorisation og have oprettet brugere.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3268 5116

Når du skal have adgang til data på Forskermaskinen og dermed få adgang til de projekter, som du er tilknyttet, skal dit forsknings-/analysemiljø have en autorisation og du skal oprettes som bruger.

Brugeradgang

Forudsætningen for at blive oprettet som bruger er, at der foreligger en autorisation af det forsknings-/analysemiljø, som du er en del af.

Det autoriserede forsknings-/analysemiljø skal skriftligt godkende både forskningsprojektet og den enkelte bruger i en aftale om brugeradgang før brugeroprettelsen på Forskermaskinen.

Brugeroprettelse

Brugeroprettelsen sker i forbindelse med godkendelsen af et specifikt projekt, men kan efterfølgende anvendes til alle de projekter, som brugeren har adgang til under en autorisation.

Hvis du allerede er bruger på et projekt, skal du altså ikke oprettes med en ny bruger, når du skal til at arbejde med et nyt projekt. Det autoriserede forsknings-/analysemiljø skal dog skriftligt godkende alle nye projekter og godkende, at du med din eksisterende bruger gives adgang til et hvert nyt projekt. Blanketten til aftale om brugeradgang fremsendes af Forskerservice under sagsbehandlingen.

Adgangen til Forskermaskinen bliver reguleret af NemID. For at blive oprettet som bruger, skal du have en digital medarbejdersignatur (NemID).

I forbindelse med brugeroprettelsen modtager du en ’brugeridentitet’ bestående af et brugernavn og et password. Brugernavn og password skal anvendes sammen med den digitale medarbejder signatur for at få adgang Forskermaskinen. Brugeridentiteten er strengt personlig og fortrolig og må ikke deles med andre.

Læs mere om brugeroprettelse

Adgang til data

Med brugeridentiteten får du adgang til data på de projekter, som du er tilknyttet. Derudover vil der på hvert projekt være oprettet personlige brugermapper, hvori du kan gemme dine dataudtræk og analyser. 

Læs om mapper, drev og mailfunktion