Sådan arbejder du på Forskermaskinen

Forskermaskinen er en fjernadgang til Sundhedsdatastyrelsens registre direkte fra din arbejdsplads. For at arbejde på Forskermaskinen skal du logge på med medarbejdersignatur samt et brugernavn og password som udstedes af Forskerservice.

Kontakt

Forskerservice

Mandag til fredag:  9.30 - 12.00

E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 4035 7909

Log på Forskermaskinen

Når du er blevet oprettet som bruger og har modtaget en e-mail med brugernavn og password fra Forskerservice, er du klar til at logge på Forskermaskinen

Log på Forskermaskinen

NemID medarbejdersignatur

For at blive oprettet som bruger og få adgang på Forskermaskinen skal du have en NemID medarbejdersignatur. Det er det autoriserede forskningsmiljø, du arbejder under, der skal udstede din medarbejdersignatur.

Hvis du har problemer med at logge på, kan du få hjælp i vores vejledning til login på Forskermaskinen. Du kan også se vores korte videovejledning.

Login på Forskermaskinen via NemID medarbejdersignatur (PDF)


Krav til din arbejdsstation

For at kunne logge på Forskermaskinen, skal din computer være installeret med styresystemet Windows 8 eller senere version, samt en opdateret browser. Browsere der fungerer er Microsoft Edge og Google Chrome. Du vil muligvis kunne logge på Forskermaskinen med andre browsere og operativsystemer, Forskerservice tester og supporterer dog ikke disse.

Du skal have adgang til en stabil bredbåndsforbindelse, når Forskermaskinen tilgås. Udfald i netværksforbindelsen vil ikke medføre tab af data, men vil resultere i en dårligere brugeroplevelse.

Retningslinjer for arbejdet på Forskermaskinen

Når du oprettes som bruger på Forskermaskinen, skal du underskrive en brugeraftale. I denne brugeraftale er der en række regler, der skal overholdes, når du arbejder med data på Forskermaskinen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du arbejder på Forskermaskinen, kan du læse mere i vores vejledning. Du kan også se vores videovejledning.

Vejledning til databehandling på Forskermaskinen (PDF)

 

Hjemsendelse af analyseresultater

Du kan hjemsende analyseresultater fra Forskermaskinen. Du må ikke hjemsende filer indeholdende individdata. Alle filer der hjemsendes skal være aggregerede i en sådan grad at personer eller virksomheder hverken direkte eller indirekte kan identificeres.

Se mere om hjemsendelse af analyseresultater

Analyseværktøjer

Der er tre analyseværktøjer tilgængelig på Forskermaskinen – R, SAS og Stata. Det er derfor kun er muligt at behandle og analysere på data, hvis man kan programmere i R, SAS eller Stata.

Data er tilgængelige som views eller faste datasæt, der kan hentes ind og bearbejdes i de anførte analysevæktøjer. Hvis du ønsker at fastfryse data, kan du udtrække data fra dine views og gemme dem som faste datasæt.

Se mere om faste datasæt og views