Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Nyheder

 

Adgang til laboratoriedata9. maj 2018
Det er nu muligt at søge om adgang til prøvesvar fra laboratorier via Forskerservice.

Ny type data om dødsårsager

10. april 2018

Dødsårsagsregisteret gør nu oplysninger om indtagelse af medicin tilgængelige for forskning.

Sessionsregisteret hos Sundhedsdatastyrelsen lukkes

2. marts 2018

Det er ikke længere muligt at få data fra Sessionsregisteret til forskningsbrug via Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice. Registeret slettes på grund af manglende efterspørgsel. I stedet kan data indhentes direkte hos Forsvaret.

Kend din forskermaskine

15. december 2017

Efter 1. januar 2018 skal du som udgangspunkt arbejde på Forskermaskinen, hvis du skal bruge data fra Sundhedsdatastyrelsen. Men hvad er Forskermaskinen og hvordan arbejder man med den?

Billigere at komme på Forskermaskinen

26. oktober 2017

Forskerservice indfører en ny prismodel for Forskermaskinen d. 1. januar 2018. Vi afskaffer de nuværende abonnementstyper og erstatter dem med timebetaling. Den nye prismodel imødekommer den kritik, der er blevet rejst af den eksisterende abonnementsordning.

Fysisk levering af data efter 1. januar 2018

28. september 2017

Er du forsker og skal du bruge data til at indhente oplysninger i journaler, i biobanker eller andre registre? Eller skal du bruge navne og adresser for at kunne sende spørgeskemaer ud? Så kan du fortsat få data leveret fysisk efter 1. januar 2018.

Nemmere og mere sikkert at sende egne data

1. september 2017

Forskerservice Klassisk udfases i løbet af 2018, og derfor arbejder vi på en ny service, som vil gøre det nemt og sikkert at sende egne data til Forskerservice.

Forskerservice Klassisk udfases i 2018

4. juli 2017

Fra 1. januar 2018 skal forskerne i gang med en ny vane. Ved årsskiftet udfaser Sundhedsdatastyrelsen nemlig Forskerservice Klassisk, hvorefter al adgang til data som hovedregel vil foregå via Forskermaskinen.