Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

Nyheder fra Forskerservice

22.01.2021

Ændrede krav for adgang til lægemiddeloplysninger

Den 15. december 2020 vedtog folketinget en ændring af apotekerloven. Det er godt nyt for alle, som har behov for viden om danskernes lægemiddelforbrug på individniveau, men ikke tilhører den personkreds, som tidligere var de eneste, der kunne få adgang til oplysningerne.

18.12.2020

Lange sagsbehandlingstider i Forskerservice

Oplever du lang ventetid, før sagsbehandlingen af din ansøgning går i gang, så skyldes det især COVID-19-pandemien. Forskerservice er pålagt at prioritere COVID-19-relaterede ansøgninger, og det betyder desværre, at vi ikke kan behandle de øvrige ansøgninger, inden for samme tidsramme som tidligere.

23.10.2020

Opdaterede data fra Landspatientregisteret klar til forskning

Det er nu muligt at få opdaterede data fra Landspatientregisteret til forskning. Det er den midlertidige version af registeret, der hidtil udelukkende har været anvendt til forskning i COVID-19, der nu bredes ud til al forskning.

01.07.2020

Forskerservice leverer nu også overvågningsdata til Danmarks Statistik

Siden begyndelsen af maj har det været muligt at få videregivet data fra Statens Serum Instituts overvågning af COVID-19 til Forskermaskinen i Sundhedsdatastyrelsen. Fra 1. juli 2020 udvider vi denne mulighed, så vi også kan levere data til Forskermaskinen hos Danmarks Statistik.

27.03.2020

Forskerservice hastebehandler COVID-19 ansøgninger

Forskerservice hastebehandler i øjeblikket ansøgninger om data til COVID-19 relaterede forskningsprojekter. Det betyder desværre længere sagsbehandlingstider for alle øvrige ansøgninger.

03.02.2020

Gode eksempler på registerforskning søges

Prostatamedicin øger ikke risikoen for svulster i hjernen, og MFR vaccinen leder ikke til autisme. Dette er bare to eksempler på registerforskning, som har givet øget viden og gavnet borgere og patienter i Danmark. Der er mange flere, og de skal nu indsamles og præsenteres for en bredere offentlighed.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 4035 7909