Nyheder fra Forskerservice

02.07.2021

Flere COVID-19-data til forskning

Interessen for data om COVID-19 og ikke mindst data om COVID-19-vaccination har været overvældende. Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) har derfor indgået aftale om, at Forskerservice nu kan videregive yderligere COVID-19-test- og vaccinedata til forskning.

08.06.2021

Vær opmærksom, når du skal kontakte borgere

Hvis du har behov for kontaktoplysninger til brug for rekruttering eller udsendelse af spørgeskemaer, kan Forskerservice videregive disse oplysninger til dig uden, at du har indhentet samtykke fra borgeren. Der er dog to undtagelser, som du skal være opmærksom på.

27.04.2021

Det er nu muligt få adgang til midlertidige dødsårsager

Dødsårsagsregisteret er et af de vigtigste danske sundhedsregistre. Registeret gennemgår imidlertid en omfattende valideringsproces, som tager over et år. Det betyder for eksempel, at den senest tilgængelige årgang af registeret på nuværende tidspunkt er 2019. Derfor udstiller Forskerservice nu midlertidige dødsårsager.

26.03.2021

Forskerservice går mod normalisering af sagsbehandlingen

Forskerservice har i et år hastebehandlet ansøgninger, som relaterede sig til COVID-19. Nu er pålægget om hastebehandling ophævet, og Forskerservice tager et skridt mod mere normale tilstande. Ansøgere må dog fortsat forvente forlængede sagsbehandlingstider.

22.01.2021

Ændrede krav for adgang til lægemiddeloplysninger

Den 15. december 2020 vedtog folketinget en ændring af apotekerloven. Det er godt nyt for alle, som har behov for viden om danskernes lægemiddelforbrug på individniveau, men ikke tilhører den personkreds, som tidligere var de eneste, der kunne få adgang til oplysningerne.

18.12.2020

Lange sagsbehandlingstider i Forskerservice

Oplever du lang ventetid, før sagsbehandlingen af din ansøgning går i gang, så skyldes det især COVID-19-pandemien. Forskerservice er pålagt at prioritere COVID-19-relaterede ansøgninger, og det betyder desværre, at vi ikke kan behandle de øvrige ansøgninger, inden for samme tidsramme som tidligere.

23.10.2020

Opdaterede data fra Landspatientregisteret klar til forskning

Det er nu muligt at få opdaterede data fra Landspatientregisteret til forskning. Det er den midlertidige version af registeret, der hidtil udelukkende har været anvendt til forskning i COVID-19, der nu bredes ud til al forskning.

Kontakt

Forskerservice Mandag til fredag:  9.30 - 12.00 E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 4035 7909