03.02.2020

Gode eksempler på registerforskning søges

Prostatamedicin øger ikke risikoen for svulster i hjernen, og MFR vaccinen leder ikke til autisme. Dette er bare to eksempler på registerforskning, som har givet øget viden og gavnet borgere og patienter i Danmark. Der er mange flere, og de skal nu indsamles og præsenteres for en bredere offentlighed.

I 2016 udgav Strategisk Alliance for Register- og Sundhedsdata (STARS) den første samling af eksempler på registerforskning. Formålet var at udbrede kendskabet til de mange eksempler på værdifuld sundhedsforskning, som er gennemført med brug af data fra de danske sundhedsregistre. Tiden er nu kommet til at få opdateret eksempelsamlingen. STARS efterlyser derfor eksempler på forskning baseret på data fra de danske sundhedsregistre, der har givet værdifulde sundhedsvidenskabelige og samfundsmæssige resultater.

Alle typer af forskningsprojekter, offentlige som private, der har bidraget til at skabe værdi for patienter, sundhedsvæsen og samfund på baggrund af danske sundhedsdata, er relevante. Især sundhedsforskning inden for big data og kunstig intelligens, personlig medicin og med anvendelse af kommunale sundhedsdata er velkomne, da der ikke er mange offentligt velkendte eksempler på denne type forskning.

Har du eksempler, skal du udfylde skabelonen og sende den til Konrad Habech kmha@sum.dk og Malte Thyssen mht@sum.dk senest 21. februar 2020.
Noter gerne i emnefeltet 'STARS* eksempelsamling'.