16.01.2023

Kan man få data trukket ud af Forskermaskinen?

Data på Forskermaskinen skal som udgangspunkt blive på Forskermaskinen, men i særlige tilfælde kan Forskerservice trække data ud til dig.

’Har du behov for at få trukket data ud af Forskermaskinen, kan du aftale det med os’, forklarer specialkonsulent Kristine Skjoldan Hansen, ’det kan for eksempel være relevant, hvis du har behov for at indhente oplysninger på din population fra andre kilder eller skal kontakte din population’.

Det er dog ikke alle data, som kan trækkes ud fra Forskermaskinen: ’Dit udtræk fra Forskermaskinen må kun indeholde de informationer, der er nødvendige for at kontakte populationen eller indhente yderligere oplysninger. Når du har indsamlet de relevante oplysninger på din population, kan Forskerservice indlæse data til dit projekt på Forskermaskinen igen’.

Hvordan gør jeg?
Send en anmodning via vores henvendelsesformular, og vedhæft en projekt- og udtræksbeskrivelse for projektet samt en eventuel opdateret godkendelse fra din dataansvarlige institution. Derudover kan det være nødvendigt med en godkendelse fra Videnskabsetisk Komité eller Regionsråd, hvis du fx skal indhente materiale i biobanker eller indhente journaloplysninger.

Udtræksbeskrivelsen skal indeholde en nøjagtig beskrivelse af de data, som du ønsker udtrukket. Hvis du ønsker, at Forskerservice skal berige dit udtræk med yderligere data, skal du også angive dem. Du skal markere de variable, du ønsker at berige udtrækket med i vores bestillingsark og indsende det sammen med projekt- og udtræksbeskrivelse for projektet.

Læs mere om udtræk fra Forskermaskinen