14.01.2022

Forskerservice gør det nemmere at ansøge om data

I løbet af februar introducerer Forskerservice – ’bestillingsarket’ – en ny måde at angive, hvilke data du søger om. Bestillingsarket indeholder samtlige de registre, som Forskerservice videregiver fra, og giver dermed et samlet overblik over, hvilke data det er muligt at ansøge om.

Kontakt

Forskerservice

Mandag til fredag: 9.30-12

E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3218 3900

Med bestillingsarket får du et samlet overblik over, hvilke tabeller og variable som Forskerservice kan videregive til forskning. Indholdet af de enkelte variable er beskrevet i bestillingsarket, og du slipper for at skulle orientere dig flere steder for at finde dokumentation af den enkelte variabel. 

Bestillingsarket supplerer den nuværende udtræksbeskrivelse, hvor du skal redegøre for behovet for de ønskede data, samt hvordan dataadgangen skal afgrænses.

- Vi har fortsat behov for at få beskrevet, hvordan du ønsker data afgrænset, men med bestillingsarket slipper du for at skulle indsætte lange tabeller med angivelse af, hvilke variable fra hvilke tabeller du ansøger om, fortæller Sophie Fisker Nielsen fra Forskerservice og fortsætter:

- I bestillingsarket kan du let og hurtigt krydse af ud for de variable, du ønsker. Det vil lette arbejdet for dig som ansøger, og det vil lette behandlingen af ansøgningen i Forskerservice. Vi ser derfor meget frem til at kunne tage det i brug.

Bestillingsarket skal du vedlægge alle nye ansøgninger. Hvis din ansøgning aktuelt venter på at blive behandlet, skal du ikke foretage dig noget.