07.05.2019

Ny vejledning om adgang til data hos Forskerservice

Hvilke godkedelser er nødvendige, hvis jeg skal have data fra Forskerservice til mit projekt? Hvad skal en projektbeskrivelse indeholde, og hvordan får jeg adgang til Forskermaskinen? Svaret på disse spørgsmål og mange flere er nu samlet i en vejledning.

Kontakt

Forskerservice

Mandag til fredag: 9.30-12

E: forskerservice@sundhedsdata.dk T: 3218 3900

Forskerservice har udarbejdet en ny vejledning om adgang til data fra Forskerservice. Vejledningen giver en samlet oversigt over, hvilke muligheder der er for at få adgang til data via Forskerservice, og hvilke krav der stilles.

- Vejledningen beskriver, hvilken dokumentation vi i Forskerservice behøver fra dig som ansøger, for at kunne give adgang til data, hvilke krav vi stiller for at komme på Forskermaskinen, og hvordan du får egne data koblet med registerdata. Du kan bruge vejledningen som opslagsværk eller læse den, hvis du har behov for at kende mere til baggrunden for de krav, som vi stiller, fortæller sektionsleder Vibeke Gaardsholt og fortsætter:

- Vejledningen samler op på de markante ændringer, der er sket i løbet af det seneste år – persondataforordningen og overgang til Forskermaskinen – og med den i hånden, er du godt klædt på til at udforme en ansøgning om data.

Læs vejledningen til Forskerservice (PDF)