20.02.2023

Søg hjælp til din ansøgning hos Vejledningsfunktionen

Er du i tvivl om, hvilke krav der skal opfyldes, når du ansøger om sundhedsdata? Så søg råd hos Vejledningsfunktionen, som snart udbyder en ny runde webinarer om de krav og processer, som er forbundet med godkendelse og ansøgning om sundhedsdata.

Som forsker kan man komme i tvivl om, hvilke krav der skal opfyldes, når man ansøger om sundhedsdata. I de tilfælde kan man søge råd hos Vejledningsfunktionen, som vejleder helt overordnet og på tværs af myndigheder om krav og processer forbundet med godkendelse og ansøgning om sundhedsdata. 

’I Forskerservice kan vi rådgive om adgang til de nationale sundhedsregistre i Sundhedsdatastyrelsen, men vi har ikke et indgående kendskab til krav og processer hos andre myndigheder. Her er vejledningsfunktionen et godt alternativ’ fortæller sektionsleder Vibeke Gaardsholt. 

Vejledningsfunktionen gentager i foråret 2023 sidste års velbesøgte onlinesessioner om de forskellige krav og processer, man som forsker kan møde. Sessionerne vil indeholde en kort introduktion til Vejledningsfunktionen, et oplæg om dagens emne og en spørgerunde, hvor du har mulighed for at stille generelle spørgsmål om emnet til Vejledningsfunktionens medarbejdere.

Sessionerne er sat til at vare 30 minutter og henvender sig til forskere og andre interesserede. Sessionerne kommer til at omhandle registerdata, data fra patientjournaler, data fra kliniske kvalitetsdatabaser, materiale fra biobanker og kliniske forsøg. Sessionerne vil blive afholdt på dansk, og den første afholdes 3. marts 2023. Sessionerne såvel som rådgivning fra Vejledningsfunktionen generelt er gratis.

Se emner, datoer og tilgå tilmeldingslinks hos Vejledningsfunktionen

Læs mere om Vejledningsfunktionen