Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

18.12.2015

Hver 9. dansker købte kolesterolsænkende lægemidler i 2014

Ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at hver 9. dansker købte kolesterolsænkende lægemidler i 2014. Af dem fik godt 350.000 danskere kolesterolsænkende lægemidler som primær profylakse.

Kontakt

Lægemiddelstatistik E: medicindata@sundhedsdata.dk

Sundhedsdatastyrelsen (tidligere Statens Serum Institut) har netop offentliggjort en ny analyse om forbruget af kolesterolsænkende lægemidler.

Det bliver ofte diskuteret hvem og hvor mange, der bør tilbydes denne behandling. I dette Medicinforbrug - Indblik ser vi nærmere på, hvor mange personer, der ser ud til at være i henholdsvis primær og sekundær forebyggende behandling (profylakse).

Hver 9. dansker er i kolesterolsænkende lægemiddelbehandling

I 2014 indløste ca. 623.000 personer mindst én recept på kolesterolsænkende lægemidler, hvilket svarer til hver 9. dansker. Antallet af personer i kolesterolsænkende behandling har ligget nogenlunde stabilt i de sidste 3 år.

Primær eller sekundær forebyggelse?

Forhøjet fedt- og kolesterolindhold i blodet (hyperlipidæmi og hyperkolesterolæmi) er en tilstand, der øger risikoen for, at udvikle åreforkalkning og iskæmiske hjerte-kredsløbssygdomme. Forebyggelse af hjerte-karsygdom omfatter såvel primær som sekundær profylakse.

I analysen har vi set på, hvor mange, der er i henholdsvis primær profylakse og sekundær profylakse i 2014. Tallene viser, at næsten 350.000 danskere får kolesterolsænkende lægemidler som primær profylakse.

Læs 'MedicinForbrug - Indblik: Kolesterolsænkede lægemidler' (PDF)

Find andre lægemiddelanalyser