16.11.2016

Søg dybere ned i aggregerede tal for Landspatientregistret

Sundhedsdatastyrelsen byder på et dybere dyk ned i aggregerede tal for Landspatientregistret, hvor interesserede nu kan koble flere parametre sammen og få mere avancerede træk frem.

Interesserede kan nu gå på opdagelse i aggregerede tal for Landspatientsregistret i en ny mulighed, som Sundhedsdatastyrelsen har navngivet LPR Avanceret.

- I LPR Avanceret giver Sundhedsdatastyrelsen sundhedsprofessionelle og interesserede brugere, eksempelvis journalister, en god mulighed for at dykke godt ned i aggregerede tal for Landspatientregistret, som rummer sundhedsdata om stort set alle danskere. Hver gang vi danskere er i kontakt med sygehuse i Danmark, registreres denne kontakt i Landpatientregistret, og derfor er det et helt unikt register, hvor man kan danne sig overblik over danskernes sundhed, forklarer Jan Poulsen, afdelingschef for Dataformidling og Forskerservice.

Få overblik over diagnoser m.m.

 Analyseværktøjet er målrettet brugere fra sundhedsområdet eller interesserede med dataforståelse, da LPR Avanceret er bygget op omkring pivottabeller i en Excel-lignende brugergrænseflade.

Ved hjælp af vejledningen kan interesserede dog stadig få gode overblik over bl.a. diagnoser kombineret med antal indlæggelser, alder, år og så videre.

Udtræk fra Landspatientregistret

Som bruger er det vigtigt at skrive sig bag øret, at udtræk fra LPR Avanceret er ubearbejdede udtræk fra Landspatientregistret. Hvilket betyder, at tallene kan afvige fra andre tal og indikatorer opgjort på baggrund af data fra LPR.

Se LPR Avanceret

Fakta

Aggregerede tal

Aggregering betyder, at man regner på grupperede data, hvilket fx kan være det samlede antal patienter i løbet af et år. Data er naturligvis helt anonyme.