27.03.2017

Se de seneste tal om salget af nye lægemidler i Danmark

Sundhedsdatastyrelsens statistik over salget af nye lægemidler er nu opdateret med tal for 4. kvartal 2016. Samtidig er opgørelsen nu udvidet med værdier for antal personer og antal nye brugere pr. region pr. kvartal.

Sundhedsdatastyrelsen har netop opdateret sin statistik over salget af nye lægemidler, så man nu kan se tal til og med december 2016.

I statistikken kan man danne sig et overblik over, hvilke nye lægemidler, der er kommet på markedet, og hvordan salget af de nye lægemidler udvikler sig fra måned til måned.

Ny mulighed for mere detaljering

Samtidig er statistikken udvidet fra at indeholde data om antal personer og antal nye brugere pr. kvartal fordelt på region.

Med den nye mulighed for at følge udviklingen i regionerne pr. kvartal, bliver det nu muligt at lave mere detaljerede analyser.

Sådan tæller den enkelte bruger med

Værdierne for nye brugere er dannet ud fra den region, som personen havde ved første receptkøb.

For antal personer gælder det, at den samme person kan tælle med i flere regioner, hvis personen flytter undervejs i et kvartal.

Personer, som ikke er tilknyttet nogen region ved købstidspunktet, vil ikke fremgå under antal nye brugere pr. region eller antal personer pr. region. De er med i opgørelsen for ”hele landet”.

Fakta:

Yderligere information om definitioner og afgræsning kan læses på eSundhed

Se tallene for salget af nye lægemidler på eSundhed