12.03.2018

Sundhedsdatastyrelsen offentliggør tal for medicinsk cannabis

Sundhedsdatastyrelsen har sat den første måneds salg af cannabisprodukter under lup. Her er der udskrevet 116 recepter på forsøgsordningens produkter til 89 borgere, hvoraf 56 pct. er kvinder. Læger fra alle regioner har udskrevet recepter på cannabisprodukterne, og flest borgere har indløst en recept, der er udskrevet af en speciallæge.

Fra årsskiftet blev det muligt for læger at udskrive medicinsk cannabis i en fireårig forsøgsordning. I den forbindelse har Sundhedsdatastyrelsen oplevet stor interesse for at få indblik i tal angående udstedte recepter og solgt medicinsk cannabis.

Nu offentliggør Sundhedsdatastyrelsen første ’MedicinForbrug – Indblik’, som går tæt på udbredelsen af forsøgsordningen med medicinsk cannabis. Tallene stammer fra Lægemiddelstatistikregistret i Sundhedsdatastyrelsen, som indeholder data fra både primær- og sygehussektor vedrørende produkter omfattet af ordningen.

Der ses alene nærmere på de produkter, der indtil videre er omfattet af forsøgsordningen.

Udbredelsen af forsøgsordningen efter første måned

I det første ’MedicinForbrug – Indblik’ vil man bl.a. kunne læse, at:

  • Der er indløst 116 recepter på cannabisprodukter til 89 borgere
  • Det er primært borgere i aldersgruppen 42-64 år, der har indløst recept på cannabisprodukterne
  • Lidt flere kvinder – 56 pct. – end mænd har købt cannabisprodukterne

Ud over ovenstående ses der nærmere på hvilke lægetyper, der har udstedt recepter på produkter omfattet af medicinsk cannabis forsøgsordning efter første måned af ordningen.

Dyk selv ned i tallene her

Find ud af mere om Lægemiddelstatistikregisteret

Læs om medicinsk cannabis-forsøgsordningen hos Lægemiddelstyrelsen