12.11.2018

Digitalisering er afgørende – også for lægerne

Sundhedsdatastyrelsen deltager igen på Lægedage - den årlige efteruddannelseskonference for praktiserende læger og deres personale

Digital praksis, brug af data og it-sikkerhed er blandt emnerne for de langt over 150 forskellige kurser på Lægedage i Bellacentret i denne uge. Lægedage er den årlige efteruddannelseskonference for praktiserende læger og deres personale og har plads til omkring 4.000 deltagere. Ud over kurser er der udstillingsboder for blandt andet virksomheder inden for klinikindretning, lægemiddeludstyr, IT, patientforeninger samt myndigheder – herunder Sundhedsdatastyrelsen.

- Vellykket og velfungerende digitalisering er jo afgørende for at møde nutidens og fremtidens behov og udfordringer inden for alle dele af sundhedsvæsenet. Derfor deltager vi naturligvis igen i år på årets Lægedage med en bod og en række aktiviteter, der sætter fokus på nogle af vores aktuelle aktiviteter som især er relevante for de praktiserende læger – som for eksempel Medicinkortet, det digitale værktøj Ordiprax+, den elektroniske dødsattest og informationssikkerhed, fortæller Lisbeth Nielsen, der er direktør for Sundhedsdatastyrelsen. 

Feedback-værktøjet Ordiprax+

I Sundhedsdatastyrelsens bod kan man blandt andet se en video med info om det internetbaserede feedback-værktøj Ordiprax+, der grafisk viser statistik over lægemiddelordinationer for regioner og almen lægepraksis.

- Vi vil være der i den store pause, hvor der også er mulighed for at se værktøjet, og tilmelde sig til klyngekoordinator workshop den 11. december, siger sektionsleder Katarina Gesser.

Der er lavet en pamflet som interesserede kan tages i styrelsens bod eller på lægerne Henrik Prinds Rasmussen og Bo Gandil Jakobsens kursus ’Klyngerne – hvordan får vi og bruger data’, der afvikles mandag og torsdag eftermiddag, hvor styrelsen også har et længere indlæg.

Quiz om medicinkortet

Medicinkortet (FMK) er med alle dage repræsenteret af klinisk koordinator Åse Grønborg Sørensen og IT-medarbejder Andrea Welzel.

- Vi glæder os til på skift at møde deltagerne på konferencen og håber, at de har lyst til at drøfte og spørge til aktuel og kommende FMK funktionalitet, siger Åse Grønborg Sørensen og fortæller, at de har udarbejdet en flyer til uddeling samt en quiz om FMK. 

Læs mere om Lægedage