04.12.2018

Vi gør det lettere at blive organdonor

Organdonorregistret er flyttet ind hos Sundhedsdatastyrelsen, som støtter op om oplysningskampagne og gør tilmelding til registret mere enkelt

500.000 danskere vil gerne være organdonor, men har ikke fået tilmeldt sig Organdonorregistret. Det fremgår af en undersøgelse fra september i år foretaget af Dansk Center for Organdonation. Det vil centeret gøre noget ved og søsætter nu en større oplysningskampagne i samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Sundhed.dk. 

- Sammen med Sundhed.dk har vi blandt andet udviklet en ny brugerflade for Organdonorregistret, som gør det lettere og mere enkelt at registrere sin holdning til organdonation online. Når du går ind med dit Nem-ID, behøver du for eksempel ikke længere taste navn og cpr-nummer ind. Og når du har gjort det, får du straks en kvittering for, at din tilmelding er registreret. Vi vil kort sagt give registret gode og trygge rammer og mulighed for at vokse sig endnu større, siger Lisbeth Nielsen, direktør for Sundhedsdatastyrelsen, hvor Organdonorregistret netop et flyttet ind.

I Organdonorregistret er der fire måder, du kan registrere dit valg om organdonation på: 

  • Du kan give fuld tilladelse. Det betyder alle dine organer må bruges til transplantation efter din død. Derudover kan du også vælge, at dine pårørende skal have det sidste ord, og give den endelige tilladelse til transplantation. 
  • Du kan give begrænset tilladelse. Det betyder, at kun de organer du har valgt må bruges til transplantation. Derudover kan du også vælge, at dine pårørende skal have det sidste ord, og give den endelige tilladelse til transplantation. 
  • Du kan svare, ved ikke. Det betyder at dine pårørende skal tage stilling til for dig. 
  • Du kan nedlægge forbud. Det betyder, at ingen af dine organer må bruges til transplantation. 
  • Man kan altid ændre sin registrering i Organdonorregistret. 

Læs mere om oplysningskampagnen på www.organdonor.dk

Læs mere om Organdonorregistret på sundhedsdata.dk

Tilmeld dig på Sundhed.dk