23.01.2018

Seks nye lægemidler på markedet i løbet af 3. kvartal 2017

Sundhedsdatastyrelsens statistik over salget af nye lægemidler er nu opdateret med tal for 3. kvartal 2017. Der er kommet seks nye lægemidler til.

Sundhedsdatastyrelsen har netop opdateret sin statistik over salget af nye lægemidler, så man nu kan se tal til og med september 2017.

I 3. kvartal 2017 er der i Danmark kommet seks nye lægemidler på markedet.

Vaccine og dialysevæsker

Det drejer sig om følgende lægemidler:

  • Trumenba, som er en vaccine mod meningokok-meningitis (type B)
  • Jernpræparatet Feraccru, der bruges i behandling af blodmangel, grundet mangel på jern, hos personer med inflammatorisk tarmsygdom
  • Kombinationspræparatet Trimbow, der anvendes som vedligeholdelsesbehandling af patienter med Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)
  • Nutryelt, der er et koncentrat indeholdende spormineraler til voksne. Nutryelt tilsættes en infusionsvæske og anvendes for at dække det daglige behov af sporstoffer
  • Zevtera, som er et antibiotikum til behandling af lungebetændelse
  • Dialysevæskerne BicaVera 1,5% Glucose, BicaVera 2,3% Glucose og BicaVera 4,25% Glucose, der anvendes i forbindelse med peritonealdialyse til rensning af blodet, idet patientens nyrefunktion er stærkt nedsat eller helt ophørt, hvilket giver anledning til ophobning af affaldsstoffer og vand i kroppen

I statistikken kan man danne sig et overblik over, hvilke nye lægemidler, der er kommet til, og hvordan salget af de nye lægemidler udvikler sig fra måned til måned.

Se flere detaljer

Derudover er det muligt at lave mere detaljerede analyser, hvor man har mulighed for at følge udviklingen i regionerne pr. kvartal. Det gør man ved at klikke på fanen ’Nye lægemidler’ under Lægemiddelstatistikregisteret, og derefter vælge de ønskede variable på eSundhed.

På eSundhed optræder kun salgstal for Trumenba og Trimbow grundet manglende salg af de øvrige nye lægemidler i kvartalet.

Få et overblik og træk data om nye lægemidler på eSundhed