11.12.2018

Ny oversigt over alle danske plejehjem til ældre

'Med Plejehjemsoversigten vil vi gerne gøre beslutningen mere overskuelig for den enkelte og de pårørende', siger ældreminister Thyra Frank i pressemeddelelse om ny digital løsning til de ældre fra Sundhedsdatastyrelsen

Hvad synes plejehjemslederne er vigtigst ved plejehjemmet? Laves maden på plejehjemmet? Må man have husdyr med? Hvor stor er boligen? Hvordan er samarbejdet med de pårørende? Det er nogle af de ting, man nu kan klikke sig frem til på Plejehjemsoversigten.dk. En oversigt der skal gøre det nemmere for de ældre at bruge det frie plejehjemsvalg til enten at finde et plejehjem i egen kommune eller et andet sted i landet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

'Det kan være en stor og svær beslutning at skulle flytte på plejehjem, og det er vigtigt, at man flytter ind et sted, man kan lide. Med Plejehjemsoversigten vil vi gerne gøre beslutningen mere overskuelig for den enkelte og de pårørende', siger ældreminister Thyra Frank bl.a. i pressemeddelelsen om den nye digitale service til de ældre, som ministeren og satspuljepartierne står bag og som Sundhedsdatastyrelsen har udviklet.

- Vi er glade for, at kunne levere et redskab, der giver de ældre og deres pårørende et godt og sammenligneligt grundlag, så de trygt kan træffe den rigtige beslutning om, hvilket plejehjem de ældre gerne vil flytte til, siger direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen og fortsætter:
- I Plejehjemsoversigten kan du ikke kun se plejehjem og plejecentre fra din egen kommune. Ofte kan det jo være relevant for den ældre, at overveje et plejehjem et andet sted i landet, hvis eksempelsvis børnene bor der.

På Plejehjemsoversigten.dk kan man se billeder og en beskrivelse af plejehjemmet, værdigrundlag, faste ugentlige arrangementer, tilsynsrapporter og meget andet.:
Hovedparten af Danmarks cirka 950 plejehjem målrettet ældre er søgbare med det samme. I oversigten kan man også finde overordnet information om, hvordan man bliver visiteret til plejehjem, hvad det frie plejehjemsvalg indebærer, og hvordan huslejen fastsættes. 

Læs hele pressemeddelelsen fra Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere på Plejehjemsoversigten