09.08.2018

Sundhedsdatastyrelsen i offensiv mod cyberangreb

Solid, ambitiøs og proaktiv frontfigur skal stå i spidsen for ny afdeling med dedikeret cybersikkerhedsenhed

Sidste år blev adskillige britiske sygehuse udsat for cyberangreb. Center for Cybersikkerhed vurderer, at risikoen for cyberangreb på danske sygehuse også er høj. Og i maj fik Danmark en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der udpeger sundhedssektoren en af seks samfundskritiske sektorer, der skal styrke deres evne til at modstå cyberangreb.

Nu går Sundhedsdatastyrelsen i offensiven for en stærkere cybersikkerhed. I dag bliver stillingen som chef for en ny afdeling for cyber- og informationssikkerhed med en dedikeret cybersikkerhedsenhed slået op. Jagten går med andre ord ind på en solid, ambitiøs og proaktiv frontfigur med gennemslagskraft.

- Sikkerhedsområdet har altid været højt prioriteret og organiseret særskilt. Men nu har vi fået den nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som imødegår udfordringerne på området. Og samtidigt er EU's net- og informationssikkerhedsdirektiv (NIS) trådt i kraft. Det har givet os nye opgaver og nye resurser til formålet, forklarer vicedirektør Flemming Christiansen.

Afdelingen ventes etableret 1. november og kommer til at bestå af i alt 12-14 medarbejdere. Afdelingen skal bl.a.:

  • Implementere den nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, hvor der skal udarbejdes en delstrategi for sundhedsvæsenet inden udgangen af 2018.
  • Supplere den nationale strategi med en dedikeret cybersikkerhedsenhed i Sundhedsdatastyrelsen, der skal fungere som samlende og koordinerende enhed for arbejdet med cybersikkerhed i sundhedssektoren.
  • Implementere EU's net- og informationssikkerhedsdirektiv (NIS) i sundhedssektoren.
  • Medvirke til, at Sundhedsministeriets koncern fortsat kan løfte de voksende krav til arbejdet med informationssikkerhed.

Se stillingsopslaget 'Sundhedsdatastyrelsen søger en chef til ny afdeling for cyber- og informationssikkerhed'

Læs 'National strategi for cyber- og informationssikkerhed'

 Hold dig opdateret - abonnér på nyheder fra Sundhedsdatastyrelsen