Sundhedsdatastyrelsen.dk bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på hjemmesiden.  Læs mere om cookies

09.08.2018

Sundhedsdatastyrelsen i offensiv mod cyberangreb

Solid, ambitiøs og proaktiv frontfigur skal stå i spidsen for ny afdeling med dedikeret cybersikkerhedsenhed

Kontakt

Flemming Christiansen E: flc@sundhedsdata.dk T: 7221 6832

Sidste år blev adskillige britiske sygehuse udsat for cyberangreb. Center for Cybersikkerhed vurderer, at risikoen for cyberangreb på danske sygehuse også er høj. Og i maj fik Danmark en ny national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der udpeger sundhedssektoren en af seks samfundskritiske sektorer, der skal styrke deres evne til at modstå cyberangreb.

Nu går Sundhedsdatastyrelsen i offensiven for en stærkere cybersikkerhed. I dag bliver stillingen som chef for en ny afdeling for cyber- og informationssikkerhed med en dedikeret cybersikkerhedsenhed slået op. Jagten går med andre ord ind på en solid, ambitiøs og proaktiv frontfigur med gennemslagskraft.

- Sikkerhedsområdet har altid været højt prioriteret og organiseret særskilt. Men nu har vi fået den nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som imødegår udfordringerne på området. Og samtidigt er EU's net- og informationssikkerhedsdirektiv (NIS) trådt i kraft. Det har givet os nye opgaver og nye resurser til formålet, forklarer vicedirektør Flemming Christiansen.

Afdelingen ventes etableret 1. november og kommer til at bestå af i alt 12-14 medarbejdere. Afdelingen skal bl.a.:

  • Implementere den nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, hvor der skal udarbejdes en delstrategi for sundhedsvæsenet inden udgangen af 2018.
  • Supplere den nationale strategi med en dedikeret cybersikkerhedsenhed i Sundhedsdatastyrelsen, der skal fungere som samlende og koordinerende enhed for arbejdet med cybersikkerhed i sundhedssektoren.
  • Implementere EU's net- og informationssikkerhedsdirektiv (NIS) i sundhedssektoren.
  • Medvirke til, at Sundhedsministeriets koncern fortsat kan løfte de voksende krav til arbejdet med informationssikkerhed.

Se stillingsopslaget 'Sundhedsdatastyrelsen søger en chef til ny afdeling for cyber- og informationssikkerhed'

Læs 'National strategi for cyber- og informationssikkerhed'

 Hold dig opdateret - abonnér på nyheder fra Sundhedsdatastyrelsen