Flere blev behandlet for kræft i pakkeforløb inden for anbefalet tid i 2018
Sundhedsdatastyrelsen har offentliggjort årsopgørelsen for kræftmonitorering for 2018
Der var i 2018 i alt 24.113 forløb, hvor borgere efter henvisning til undersøgelse i pakkeforløb for organspecifikke kræfttyper, startede behandlingen for kræftsygdom. Det er 1.143 flere end i 2017 og det højeste antal medtagne forløb siden 2013. Det fremgår af nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen i en årsopgørelse over monitorering af kræftområdet.
I 77 procent af forløbene blev behandlingen sat i gang inden for de anbefalede forløbstider, hvilket er samme niveau sammenlignet med året før. Men da antallet af forløb samtidigt steg, er der samlet set lidt flere danskere i pakkeforløb, der er blevet behandlet inden for de anbefalede forløbstider.
Desuden blev cirka 87 procent af de borgere, der fik konstateret kræft i 2018, udredt og behandlet i et pakkeforløb. Dette er nogenlunde på samme niveau som året før, hvor tallet var knap 88 procent.
Der var en mindre regional variation i 2018, hvor Region Hovedstaden havde 85,0 procent, mens regionerne Midtjylland og Sjælland havde knap 90 procent.
Ikke alle i et pakkeforløb har kræft
Selvom man indgår i et pakkeforløb, er det ikke sikkert, man har kræft. I alt indgik mere end 135.000 danskere i et pakkeforløb i 2018, og omkring hver fjerde blev efterfølgende behandlet for en kræftsygdom.
Læs mere i årsopgørelsen (PDF)
Læs mere om monitorering af kræftområdet
Læs flere tal om pakkeforløb på kræftområdet på esundhed.dk