07.03.2019

Sundhedsdata i fokus på Folkemødet 2019

Hvorfor dele dine sundhedsdata? Hvad er dine rettigheder? Hvad betyder digitalisering patienter og sundhedsvæsen? Sundhedsdatastyrelsen sætter fokus på flere aktuelle spørgsmål på Folkemødet i år

Torsdag den 13. juni kl. 11.30 åbnes det traditionsrige Folkemøde i Allinge på Bornholm med det erklærede formål at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Der deltager langt over 1.000 foreninger, virksomheder, myndigheder, interesseorganisationer og politiske partier og flere hundrede journalister. Blandt myndighederne er Sundhedsdatastyrelsen.
- Sundhed er et af de allervarmeste emner i den generelle folkelige debat. Det er det også, når der holdes Folkemøde i solskinsøen i Østersøen. Sådan har det været i flere år. Og den debat vil vi i Sundhedsdatastyrelsen meget gerne bidrage til, forklarer direktør for Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen.
Sundhedsdatastyrelsen får for første gang eget tag over hovedet på Folkemødet. I hvert fald delvist. Styrelsen indgår nemlig i et samarbejde med Danmarks Statistik og VIVE om debatteltet ’#Faktaboksen’ i området ’Kæmpestranden’, hvor man også finder telte for andre styrelser under Sundheds- og Ældreministeriet som for eksempel Styrelsen for Patientsikkerhed, Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen.
- Samarbejdet med Danmarks Statistik og VIVE gør det muligt at arrangere vores egne debatarrangementer, hvor vi har planer om at sætte fokus på emner som deling, brug og beskyttelse af sundhedsdata, digital nærkontakt med patienterne og sammenhæng i sundhedsvæsener. Vi regner med at have et mere detaljeret program klar senere på foråret, siger Lisbeth Nielsen og tilføjer:
- Selvom vi har egne arrangementer vil vi naturligvis også meget gerne se på mulighederne for at deltage i andres aktiviteter, når vi bliver inviteret.
Ligesom Sundhedsdatastyrelsen program endnu ikke er endeligt på plads, så er holdet heller ikke sammensat helt endnu. Men indtil videre forventes det, at man ud over direktør Lisbeth Nielsen også kan møde vicedirektør Flemming Christiansen og afdelingschef Karen Marie Lyng i Allinge under Folkemødet.