20.09.2019

Tjek om dit barn er vaccineret mod kighoste i Min Læge-app’en

Sundheds- og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation har i samarbejde udviklet app’en Min Læge. I Min Læge kan du blandt meget andet se dine børns vaccinationer.

Hvis du er i tvivl, om dit barn er vaccineret mod kighoste, som mange børn i øjeblikket bliver smittet med, kan du hurtigt og nemt kontrollere det i Min Læge. Sådan gør du:

  • Download app’en Min Læge i App Store eller på Google Play   
  • Log på med NemID   
  • Klik på de to ansigter i øverste højre hjørne, og vælg dit barns navn
  • Klik på ’Mere’ i nederste højre hjørne, og vælg ’Vaccinationer’. Her ses dit barns vaccinationer.

Der vaccineres mod kighoste i fire børnevacciner (3, 5, 12 måneders- og 5 års-vaccine). På Statens Serum Instituts hjemmeside  kan du se børnevaccinationsprogrammet og læse mere om børnevacciner. Mangler dit barn en af vaccinerne, skal du kontakte din egen læge for bestilling af tid til vaccination.

Ud over at se dit barns vaccinationer kan du også via Min Læge skrive til din læge, forny en recept, tjekke henvisninger til andre i sundhedsvæsenet og holde styr på dine aftaler hos lægen. App’en giver dig også adgang til dine egne oplysninger om vaccinationer og kroniske diagnoser, og ved årsskiftet vil de første udvalgte klinikker kunne tilbyde tidsbestilling via Min Læge-app’en.

OBS! Hvis du ikke har mulighed for at downloade Min Læge-app’en, er det også muligt at tjekke dine børns vaccinationer på hjemmesiden sundhed.dk.. Det er kun for børn født efter 2004, at man kan se vaccinationerne. Du har også mulighed for at ringe til din læge og få oplyst, hvilke vaccinationer dit barn har fået.

Læs mere om Min Læge-app’en

Læs mere om Min Læge på Praktiserende Lægers Organisations hjemmeside

Læs om baggrunden for Min Læge på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside