19.08.2019

Kritik fra rigsrevisionen

- Vi tager kritikken alvorligt. Vi vil være i front med it-sikkerheden, og derfor ser vi frem til at komme i mål med moderniseringen af netværket, siger vicedirektør Flemming Christiansen.

Rigsrevisionen kritiserer i deres beretning til statsrevisorerne Sundheds- og Ældreministeriet for ikke at være i mål med at modernisere den interne it-infrastruktur. Rigsrevisionens kritik drejer sig om, at Sundhedsdatastyrelsen er forsinkede med at indføre mere tidssvarende standarder på netværket på en adresse. Forsinkelsen berører interne it-systemer hos Statens Serum Institut og Sundhedsdatastyrelsen. De nationale it-systemer, der bruges i patientbehandling som fx Medicinkortet, er ikke berørt.

- Borgernes data har efter vores opfattelse ikke været i fare. Sundhedsdatastyrelsen har moderniseret it-infrastrukturen i Sundheds- og Ældreministeriet på en lang række områder og har styrket sikkerheden væsentligt. I moderniseringen af netværket er vi stødt på fysiske begrænsninger på en af vores matrikler, hvor netværkskablerne ikke understøtter de mere tidssvarende sikkerhedsstandarder, fortæller Flemming Christiansen, og fortsætter:

- Opgraderingen af netværkskablerne er i gang og forventes afsluttet i begyndelsen af 2020. Vi er klar til at påbegynde arbejdet med at implementere de nye standarder, når de nye kabler er på plads, og vi ser frem til at komme i mål med den resterende del af netværksopgraderingen.

Yderligere spørgsmål

Kontakt presse på SDSpresse@sundhedsdata.dk eller til. 21821166