27.06.2019

Ny afdelingschef med fokus på god brug af data

1. august starter Lars Eriksen Videbæk som chef for afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi (ASØ) i Sundhedsdatastyrelsen

- Mit fokus vil være på, at alle vores gode data bliver anvendt så meget og så relevant som muligt. Det vil sige, at indholdet i vores produkter er både godt og forståeligt.

Så klar er meldingen fra den nye 43-årige chef for afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi (ASØ) i Sundhedsdatastyrelsen, Lars Eriksen Videbæk, som tiltræder den 1. august.

- Lars har omfattende erfaring med analyse, ledelsesinformation, politisk betjening og arbejde med registerdata. Vi ser derfor frem til, at Lars både fagligt og ledelsesmæssigt vil være den rette til at sætte i front for vores monitoreringer og analyser og kan blive et stærkt aktiv for Sundhedsdatastyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriets koncern, forklarer styrelsens direktør Lisbet Nielsen.

Lars Eriksen Videbæk er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet. Han kommer fra stilling som vicedirektør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han også i perioden 2014-2018 var økonomichef og ansvarlig for ledelsesinformation. Han har tidligere været blandt andet analysechef hos Slotsholm A/S, haft chefstillinger for partier på Christiansborg og har arbejdet på Københavns Universitet og Copenhagen Business School.

Ny chef for ny afdeling

Lars bliver chef for en forholdsvis ny afdeling. Sundhedsdatastyrelsen har gennemført en omorganisering på dataområdet for blandt andet at øge fokus på formidling af sundhedsdata – herunder levere nyt i et højere tempo. I forbindelse er opgavefordeling og organisering for fire afdelinger pr. 3. juni blevet ændret og har fået nye navne.

Den ene af dem er Analyse, Statistik og Økonomi (ASØ), som nu står for at udarbejde analyser, opgørelser og statistikker til svar på bl.a. folketingsspørgsmål, bidrage til policyudvikling og samarbejde med eksterne parter om faste rapporteringer, monitoreringer og analyser