21.10.2019

Ny service til børnefamilier

Fremover modtager forældre til børn født efter den 1. august 2019 en påmindelse i deres e-boks om, at de skal huske at bestille tid til vaccination af deres barn.

Påmindelsesordningen er udviklet af Statens Serum Institut og Sundhedsdatastyrelsen. Første påmindelse kommer 1-2 uger før 3-månedersvaccinationen og igen efter en måned, hvis barnet stadig mangler at blive vaccineret. Påmindelserne fortsætter, til barnet er kommet igennem hele børnevaccinationsprogrammet.

Alle børn født efter den 1. august 2019 er automatisk omfattet af påmindelsesordningen. Børn, der fylder 4 år eller 12 år efter 1. november 2019, vil ligeledes være omfattet.

Ønsker forældrene ikke at blive mindet om kommende vacciner, er det muligt at melde sig fra.

Servicen omfatter alle vacciner i børnevaccinationsprogrammet. Siden 2014 har forældre alene fået besked, hvis deres barn ikke var blevet vaccineret. Påmindelsesordningen er en udvidelse af denne ordning.

”Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde en service, der kan gøre hverdagen lidt lettere for børnefamilierne. Jeg tror, at en lille reminder om, at nu er det tid til at bestille tid til vaccinationen, vil være en stor hjælp for mange travle forældre. Og så synes vi jo også, at det er langt bedre at få en påmindelse, før det er tid til at blive vaccineret, end den hidtidige model hvor vi først bagefter gav besked om, at man havde glemt vaccinationen.” siger Lars Seidelin Knutsson fra Sundhedsdatastyrelsen, der har stået bag den nye løsning.

Læs mere om ordningen på Statens Serum Instituts hjemmeside

Hvis man vil se de vaccinationer, der allerede er givet, kan man få overblikket ved at logge på sundhed.dk.
Her er det også muligt at se en række andre sundhedsinformationer om bl.a. medicin, journaloplysninger mv.