03.05.2019

Nyt eSundhed.dk vil give langt bedre adgang til tal og fakta om sundhed

- Vi har sat kurs mod markant forbedring af vores formidling af data til gavn for patienter, borgere, medier, sundhedsfaglige og mange andre, siger Sundhedsdatastyrelsens direktør Lisbeth Nielsen i forbindelse med lanceringen af den nye version af eSundhed.dk

Kontakt

Indholdsmæssige spørgsmål

E: kontakt@sundhedsdata.dk

Tekniske spørgsmål

E: eSundhed@sundhedsdata.dk

Søger du tal og fakta om udviklingen inden for sundhedsvæsenet på regionalt, kommunalt eller sygehusniveau, så er Sundhedsdatastyrelsen det bedste sted at starte. Og selvom styrelsens primære hjemmeside - sundhedsdata.dk – rummer mange analyser med tal og data, så er der meget mere at hente på styrelsens særlige portal for kontinuerlig formidling af sundhedsdata eSundhed.dk, som i dag optræder i en ny og kraftigt forbedret version.
- Vi har sat kurs mod markant forbedring af vores formidling af data til gavn for patienter, borgere, medier, sundhedsfaglige og mange andre. Vi er den centrale myndighed for sundhedsdata. Hver dag modtager vi millioner af oplysninger om helbred, sygdom, operationer, medicin, aktivitet på hospitaler og utallige andre ting. Når oplysningerne er blevet kvalitetstjekket og gjort mere læsbare, så præsenterer vi de fleste af dem i aggregeret form på eSundhed.dk, forklarer Lisbeth Nielsen, der er direktør for Sundhedsdatastyrelsen.
- Men vi er bevidst om, at vi kan gøre det bedre og vil gøre det. Derfor har vi nu lavet en lang række forbedringer i en ny version af portalen. For eksempel kan journalister, sundhedsfaglige, patientorganisationer og alle andre oprette sig som bruger med muligheder for løbende at blive ajourført om de emner, de har særlig interesse i. Og det stopper ikke her. Vi vil fortsætte udviklingen af eSundhed.dk i et tæt samarbejde med brugerne.
Blandt forbedringerne i den nye version af eSundhed.dk er:
  • Nyt mere moderne og professionelt design, hvor der bruges de nyeste teknologier inden for visning af data.
  • Mit eSundhed – en ny mulighed for at alle kan oprette sig som brugere, og dermed kan gemme favoritsider, modtage notifikationer om opdateringer af data og mulighed for at lave sine egne favoritudtræk
  • Forenkling af sidestrukturen i forhold til i dag, hvilket betyder færre klik for at komme rundt.
  • Vores struktur er blevet mere emneorienteret, således det bliver lettere at finde det data man skal bruge.
  • Når man efterfølgende er på en side, så er der henvisninger til andre relevante side
  • Dokumentation af de bagvedliggende tabeller og variabler er blevet forbedret
  • Det er blevet lettere at sende feedback, og dermed også indflydelse på udviklingen af siden.
eSundhed.dk rummer både en åben og en lukket del. Lanceringen af den nye version gælder kun for den åbne del. Den nye version af den lukkede del, som især henvender sig til kommuner, regioner og almen praksis, kommer senere på året.