29.03.2019

Sundhedsdatastyrelsen ændrer og styrker organisering på dataområdet

- Nye strukturer, teknologier og aktører i vores omverden samt øget efterspørgsel på sundhedsdata kalder på en ny, mere effektiv organisering af vores arbejde med data, siger direktør Lisbeth Nielsen

Sundhedsdatastyrelsen optræder mere på jobportalerne med ledige opslag end normalt i disse dage og den kommende tid – herunder med en række lederstillinger. Det er udtryk for, at styrelsen bygger nye kompetencer op for at styrke organisationen og leverancerne.
- Når vi kigger rundt i vores omverden, så sker der rigtigt mange forandringer: Der er nye strukturer, nye teknologier, nye aktører og der er en øget efterspørgsel på, hvad vi kan bruge sundhedsdata til, og hvordan kan vi bruge det endnu mere intelligent og intensivt end vi gør i dag, siger Lisbeth Nielsen, direktør for Sundhedsdatastyrelsen.
Sundhedsdatastyrelsen vil blandt andet gerne:
  • Øge fokus på at formidle og distribuere sundhedsdata – herunder skalere og levere nyt i et højere tempo uden at gå på kompromis med faglighed, kvalitet og stabilitet
  • Tage vores nye platform for datakilder i brug, tænke på tværs af kilderne og udvikle nye produkter
  • Favne hospitalerne, det kommunale sundhedsvæsen, almen praksis og de nye sundhedsfællesskaber
  • Gøre tingene mere ens, bygge fælles løsninger og tage nye værktøjer i brug
- Vi vil placere os centralt på landkortet, når det gælder om at levere brændstof til styringen i sundhedsvæsenet i form af viden om sundheden og sundhedsvæsenet. Det betyder, at vi skal kunne skalere og levere nyt i et højere tempo end nu, uden vi går på kompromis med høj faglighed, kvalitet og stabilitet, forklarer Lisbeth Nielsen.