01.02.2019

Ny version af indberetningssystem er gået i luften

Version 2 af Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) er nu blevet søsat. SEI2 er en moderniseret og webbaseret udgave af det tidligere SEI, som gør det nemmere og hurtigere at indberette data

Kontakt

SEI er et generelt indberetningssystem, der gør det muligt for sundhedsfagligt personale at indberette data elektronisk til Sundhedsdatastyrelsen. Systemet håndterer en bred vifte af indberetninger herunder dødsattester, aborter, cancer, genoptræning, tvang i psykiatrien og LPR data.
- Som en del af Sundhedsdataprogrammet har Sundhedsdatastyrelsen moderniseret indberetningssystemet. Den nye løsning medfører, at der ikke længere er behov for installation, vedligehold og support af den tidligere lokalt installerede klient. Dermed bliver det nemmere og hurtigere samt mere fleksibelt for indberettere at gennemføre dataindberetning via SEI, fortæller Karen Marie Lyng, der er afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen.
SEI2 er et webbaseret indberetningssystem, som helt erstatter den tidligere lokalt installerede SEI klient. Udgangspunktet for moderniseringen af SEI er en konvertering af de tidligere SEI1 skemaer og indholdet i skemaerne i ændrer sig derfor ikke væsentligt. Dog er der få designmæssige forskelle mellem SEI1 og SEI2.
Sundhedsdatastyrelsen lukker for support på SEI1 den 1. marts 2019. Senest fra denne dato skal man således overgå til at anvende SEI2 til indberetning til de centrale sundhedsregistre.

SEI2 tilgås her!

Regionerne overgår til at anvende SEI2 på følgende datoer:

  • Region Sjælland overgår tirsdag den 5. februar 2019
  • Region Midtjylland overgår mandag den 18. februar 2019
  • Region Hovedstaden overgår torsdag den 26. februar 2019
  • Region Syddanmark overgår tirsdag den 26. februar 2019
  • Region Nordjylland overgår tirsdag den 26. februar 2019