09.04.2019

Tusinder af danskere går til læge via ny app

Snyd ikke dig selv for den digitale genvej til lægen. Download ’Min Læge’ app’en på din mobil

Her op til påske kommer der nye plakater op i venteværelser hos praktiserende læger i hele landet. Det er et led i et større fremstød for den nye sundhedsapp ’Min Læge’, som gør det nemmere for dig at komme i kontakt med din læge og få adgang til en række oplysninger om blandt andet dine aftaler, henvisninger og vaccinationer.
- ’Min Læge’ er allerede blevet populær hos mange læger og patienter. På knap tre måneder er der over 50.000 danskere, som har downloadet app’en. Og den er allerede brugt til over 10.000 såkaldte e-konsultationer, hvor patienter har været i dialog med deres læge og for eksempel haft mulighed for at sende et billede af et udslæt. Men vi gerne have, at endnu flere får glæde og gavn af den nye app, fortæller direktør Lisbeth Nielsen fra Sundhedsdatastyrelsen.
Det er Sundheds- og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation (PLO), der står bag app’en. Sundhedsdatastyrelsen har som en del af Sundheds- og Ældreministeriet haft en stor del af ansvaret for projektet – herunder en række af de tekniske løsninger, der ligger neden under app’en samt udbud og leverandørstyring.
- Vi arbejder videre for at forbedre og udbygge app’en med nye funktioner, så forældre for eksempel her i foråret vil få adgang til deres børns sundhedsdata på app’en. Det vil for eksempel gøre det lettere for de travle børnefamilier, at de ikke behøver at lede efter det gamle vaccinationskort for at tjekke børnenes seneste vaccination.
App’en får pæne anmeldelser og kommentarer med på vejen i App Store og Google Play. Alle kan frit downloade den i AppStore  eller Google Play.
Lære mere om ’Min Læge’ app’en på sundhedsdata.dk og/eller Facebook