18.03.2020

Ny vicedirektør har fokus på sammenhængende og sikre digitale løsninger

1. april tiltræder Vibeke van der Sprong som Sundhedsdatastyrelsens ny vicedirektør.

- Jeg glæder mig meget til at blive en del af det stærke samarbejde, der er på hele sundhedsområdet mellem staten, regionerne og kommunerne. Et sundhedsområde, som har behov for sammenhængende og sikre digitale løsninger og datadreven opgaveløsning, for at sundhedspersonalet på tværs af hele sektoren kan fremme bedre sundhed og fremtidens sundhedsvæsen. Det er ikke nødvendigvis altid let og kalder på fælles vilje, ambitioner og samarbejde, og som jeg oplever, at Sundhedsdatastyrelsen sammen med samarbejdspartnere har.

Det fortæller den ny vicedirektør i Sundhedsdatastyrelsen, Vibeke van der Sprong, der glæder sig til at starte 1. april og lære styrelsen og dens samarbejdspartnere bedre at kende.

Sundhedsdatastyrelsens Lisbeth Nielsen lægger ikke skjul på, at hun også ser meget frem til samarbejdet:

- Vibeke har et indgående kendskab til digitalisering af den offentlige sektor, et godt indblik i sundhedsvæsenet og mange års ledelseserfaring. Hun kommer til at spille en stor rolle i vores strategiske arbejde og samarbejdsrelationer, både internt og eksternt.

Vibeke van der Sprong er 52 år gammel og uddannet cand.scient.pol. med speciale i anvendt datalogi fra Københavns Universitet. Hun kommer fra en stilling som Chef for It og Digitalisering i Frederiksberg Kommune gennem syv år og har tidligere haft en tilsvarende stilling som sekretariats- og digitaliseringschef i Solrød Kommune. Hun har desuden erfaring som konsulent i KL og som projektchef i konsulentvirksomheden Devoteam.