29.01.2020

Tak for indsatsen, Flemming

Onsdag d. 29. januar tager Sundhedsdatastyrelsen afsked med vicedirektør Flemming Christiansen, der efter ni år i koncernen har søgt nye udfordringer hos PwC.

Portrætfoto af afgående vicedirektør Flemming Christansen
Flemming Christiansen stopper som videdirektør i Sundhedsdatastyrelsen, og skal fra 1. februar være Director hos PwC med base i Security & Technology.

- Flemming har været et kæmpe aktiv for Sundhedsdatastyrelsen og har båret mange vigtige projekter og beslutninger igennem med sit kæmpe engagement og evne til at vinde opbakning. Men hans største force og drivkraft er, at han er indbegrebet af en ’people person’. Han interesserer sig dybt for de mennesker, han møder og lytter efter, hvilket bl.a. gør, at han altid er en fantastisk informationskilde. Både når det gælder det seriøse og faglige, det menneskelige og de mere kulørte anekdoter, siger direktør Lisbeth Nielsen om sin afgående vicedirektør.

Der er gået ni år, siden Flemming blev ansat først som kontorchef og siden som sektordirektør i National Sundheds-it (NSI), der i 2015 blev lagt sammen med National Sundhedsdokumentation og Forskning (NSF) for at blive til Sundhedsdatastyrelsen, som vi kender den i dag. Nu er tiden kommet, hvor vi skal sige farvel til Flemming, der har søgt nye græsgange på det private arbejdsmarked.

Professionel til fingerspidserne

Flemming har som vicedirektør været med til at bygge fundamentet for Sundhedsdatastyrelsen. Han har været med til at skabe et godt og tæt samarbejde til kolleger i blandt andet regionerne og kommunerne. Med sit store overblik, sine gode overtalelsesevner og sin forrygende evne til at slå en god handel af, når det har været nødvendigt, har Flemming været en markant figur, der har været i stand til af få gode aftaler og initiativer igennem.

Tine Ohm Laursen, der som sekretariatschef i NSI, arbejdede tæt sammen med Flemming, beskriver ham som indbegrebet af en embedsmand, der kan sit håndværk til fingerspidserne, har styr på tingene, og aldrig lader dem vente til sidste øjeblik. Han skaber resultater og holder sine medarbejdere i ave med konkrete anvisninger af opgaver.

- Når man taler fagligt med Flemming, skal man have lavet sine lektier på forhånd. Især hvis det handler om tal og regneark. Flemming er berømt og berygtet for at kunne gå fra de helt store og overordnede tal til pludseligt at zoome ind på en enkelt detalje, hvor der måske er en regnefejl, eller hvor tallet er blevet ændret siden sidst. Her er den bedste taktik at antage, at Flemming har ret, for det har han som regel, fortæller afdelingschef Anders Brahm.

Tak for denne gang

Flemming vil i Sundhedsdatastyrelsen blive husket som ekstremt arbejdsom, og en chef, der aldrig har været bange for at få jord under neglene. Han har ikke holdt sig for sig selv, men været åben, lyttende og ikke mindst støttende over for medarbejdere, som han så vidt muligt har været på fornavn med. Han har været selskabelig og bestemt ikke den første til at gå hjem fra festerne.

Vi håber, at Flemmings nye kollegaer vil blive ligeså glade for ham, som vi har været i Sundhedsdatastyrelsen, og ønsker ham held og lykke med sine nye udfordringer som Director hos PwC med base i Security & Technology.