2021

14.10.2021

Nu bliver det nemmere at holde styr på lægeaftalerne

Glemte du at få skrevet tiden ned, da du ringede til lægen i morges? En ny digital løsning betyder, at du fremover kan se dine aftaler i sundhedsvæsenet på sundhed.dk. I første omgang er det aftaler hos din egen læge, du vil kunne se, men senere kobles aftaler på hospitaler, i kommunen og hos speciallæger også på.

23.09.2021

Visning i coronapas efter tredje vaccination er nu rettet

Fejlen, der betød, at coronapasset kun viste de seneste to vaccinationer, er nu rettet, så alle vaccinationer fremover kan ses på sundhed.dk og i EU-visningen i coronapas-appen. Borgere, der har fået et tredje stik, kan derfor nu fremvise alle vaccinationer i coronapasset i forbindelse med udlandsrejser.

14.09.2021

Tredje vaccination giver fejl i coronapas til rejser

Borgere, der har fået et tredje stik med coronavaccine, og som står for at skulle rejse til udlandet, kan i øjeblikket være nødt til at blive testet for at kunne rejse ud. Det er, fordi coronapasset i øjeblikket kun viser de seneste to vaccinationer. Der arbejdes på at rette fejlen.

03.09.2021

Advarsel skal nedbringe fejlmedicinering

Fra 1. september får læger en advarsel i det Fælles Medicinkort, hvis de er i færd med at ordinere lægemidlet Methotrexat forkert. Advarslen er en ekstra sikkerhed, der skal forhindre fejlmedicinering, som i yderste konsekvens kan være dødelig.

31.08.2021

Nye lægemidler mod søvnløshed og angst vinder frem

Danskere får i dag i højere grad ordineret andre lægemidler mod søvnløshed og angst end de afhængighedsskabende benzodiazepiner sammenlignet med for 10 år siden. Det er et af fundene i Sundhedsdatastyrelsens nye opgørelser om forbruget af lægemidler mod søvnløshed og angsttilstande.

03.08.2021

Ny afdelingschef for statistik og analyse

- På sigt kunne jeg godt tænke mig, at vi gør endnu mere for at gøre opmærksom på de resultater, vi får af vores analyser, siger Mette Keis Jepsen, der i denne uge er tiltrådt som afdelingschef for Analyse, Statistik og Økonomi i Sundhedsdatastyrelsen.

24.06.2021

Medicintilskud steg med 608 mio. kr. fra 2018 til 2020

Regionernes udgifter til medicintilskud steg med 608 mio. kr. i årene 2018-2020. Stigningen skyldes primært, at der blev solgt en større mængde lægemidler. Det viser en ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen.