26.03.2021

Danskernes brug af antidepressiv medicin har været stabilt under COVID-19

Antallet af danskere, der får antidepressiv medicin, har ligget stabilt de seneste fem år, selvom det seneste år har været præget af coronavirus og begrænset social aktivitet. Det viser en ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen.

Selvom danskerne i 2020 har skullet leve med en række begrænsninger for at mindske smittespredning med ny coronavirus, har antallet af brugere af antidepressiv medicin ligget stabilt fra 2016 til 2020. Det konkluderer en ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen.

- Antallet af danskere, der har indløst recept på antidepressiv medicin, har ligget nogenlunde stabilt de seneste fem år, og forbruget har i store træk været ensartet måned for måned igennem 2020. Dog kan vi se, at forbruget stiger kortvarigt i marts måned efter statsministerens udmelding om nedlukningen af Danmark. Det samme gør sig gældende for december, hvor Danmark blev lukket ned for anden gang, siger konstitueret afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen Joanna Phermchai-Nielsen.

Kilde: Lægemiddelstatistikregisteret, Sundhedsdatastyrelsen

Depression og angst

Antidepressiv medicin bruges hovedsageligt til at behandle depression og angst, men forbruget svarer ikke nødvendigvis til forekomsten af depression og angst i befolkningen. I alt fik 426.000 danskere udskrevet antidepressiv medicin i 2020.

Læs mere i indblikket ’Forbruget af antidepressiva har været stabilt under COVID-19’ her