28.05.2021

Nu er det digitale coronapas klar til din smartphone

Coronapasset er nemt at bruge, hurtigt at kontrollere og indeholder kun de oplysninger, der er nødvendige. Coronapas-appen kan hentes fra Google Play og Apple App Store.

Du kan nu hente coronapas-appen fra Google Play og Apple App Store.

Coronapas-appen er en brugervenlig, hurtig og sikker måde at dokumentere vaccine, test eller tidligere smitte i ét samlet pas. I appen kan brugeren skifte mellem brug i henholdsvis Danmark og i udlandet, så kun de nødvendige oplysninger vises.

Ved indenrigsbrug af coronapas-appen vil oplysninger om vaccine, test og tidligere smitte udelukkende være tilgængelige for brugeren selv. Når man skal vise sit coronapas til andre, vil appen således fortælle, om coronapasset er gyldigt eller ej, men ikke hvorfor. Der vil heller ikke være krav om kontrol af ID.

Coronapas-appen kan også bruges til rejsebrug til de lande, der stiller krav om en sådan dokumentation ved indrejse, og fra d. 1. juli vil appen kunne bruges som officiel dokumentation for vaccine, test og tidligere smitte ved rejser inden for EU.

Udviklingen af appen er undervejs blevet drøftet i et advisory board med deltagelse af repræsentanter for Dataetisk Råd, Cybersikkerhedsrådet samt Københavns Lufthavne, Tivoli og Divisionsforeningen, som er udpeget af DI og Dansk Erhverv. Advisory boardet har rådgivet om anvendelighed, håndtering af data og sikkerhed.

Appen er udviklet af Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut, Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsministeriet i samarbejde med Netcompany og Trifork samt erhvervs- og kulturlivet.

Coronapas-appen kan bruges på smartphones med iOS 9 eller nyere og Android 5 eller nyere. Appen kan hentes fra Google Play og Apple App Store.

Hent coronapas-appen i Apple App Store her

Hent coronapas-appen fra Google Play her

Fakta

Coronapas-appen supplerer de hidtidige coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen, som fortsat vil kunne bruges.

Borgere, der ikke bruger de digitale løsninger, har andre muligheder for at dokumentere deres vaccination og testresultater.

Læs mere om coronapas-appen og alternativer til ikke-digitale borgere her

Læs mere om coronapassets formål, funktioner, opbygning samt sikkerhedsmæssige aspekter af løsningen her

Advisory boardet for coronapas-appen består af følgende repræsentanter:

  • Camilla Gregersen, formand for DM - akademisk fagforening, medlem af Dataetisk Råd
  • Claus Thomsen, direktør, Divisionsforeningen
  • Janne Rothmar Herrmann, professor MSO, Københavns Universitet, medlem af Dataetisk Råd
  • Jacob Herbst, CTO, Dubex, medlem af Cybersikkerhedsrådet
  • Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne
  • Susanne Mørch Koch, adm. direktør, Tivoli