03.08.2021

Ny afdelingschef for statistik og analyse

- På sigt kunne jeg godt tænke mig, at vi gør endnu mere for at gøre opmærksom på de resultater, vi får af vores analyser, siger Mette Keis Jepsen, der i denne uge er tiltrådt som afdelingschef for Analyse, Statistik og Økonomi i Sundhedsdatastyrelsen.

Mette Keis Jepsen er ny chef for afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi.

1. august tiltrådte Mette Keis Jepsen som chef for afdelingen Analyse, Statistik og Økonomi i Sundhedsdatastyrelsen. 

Mette Keis Jepsen har 19 års erfaring fra sundhedsvæsenet og kommer fra en stilling som enhedschef hos Center for HR i Region Hovedstaden. Her har hun blandt andet udviklet vagtplanlægningen med både data og et nyt system til godt 37.000 sundhedsprofessionelle, og hun har lavet modeludvikling og analyser inden for blandt andet uddannelsesbehov, bemandingsbehov og ressourcebelastning på hospitalerne. 

- Sundhedsdatastyrelsen er en meget sammenhængende butik. Styrelsen har en enorm muskel, fordi den har data hele vejen rundt. Fra datamodellering, grupperingslogik og hvordan data skal hænge sammen til udstilling af data. Det er helt vildt stærkt. Især når man kan få drift og udvikling til at hænge sammen og dermed trække på begge dele, siger Mette Keis Jepsen om sit jobskifte.

Samfundsdebat, dialog og udvikling

Hun glæder sig til at bringe sine erfaringer i spil i Sundhedsdatastyrelsen.

- På sigt kunne jeg godt tænke mig, at vi gør endnu mere for at gøre opmærksom på de resultater, vi får af vores analyser. At vi bruger data til at skabe samfundsdebat, dialog eller udvikling på forskellige områder, siger Mette Keis Jepsen. 

Perspektiver udefra

Også direktør Lisbeth Nielsen glæder sig til, at Mette Keis Jepsen kommer med nye perspektiver udefra, samtidig med hendes nye afdelingschef kender sundhedsvæsenet godt.

- Mette har en faglighed og baggrund, hvor hun er vant til at arbejde med data og tænke i nye måder at analysere på. Hun er også vant til at tænke digitalisering ind i organisationen og har et godt blik for it-setups. Dertil er hun en erfaren leder med en meget tydelig og stærk lederprofil, siger direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen.