19.06.2021

Opdatering gør det nemmere at bruge coronapas-appen

Nye tiltag i coronapas-appen skal gøre passet nemmere at bruge for borgerne og at kontrollere for kultur- og erhvervsliv.

Coronapas-appen bliver i dag, lørdag 19. juni 2021, opdateret med nye og tydeligere animationer, der gør det nemmere at kontrollere, om et coronapas er gyldigt. Dermed imødekommes nogle af de ønsker og behov, som særligt erhvervs- og kulturlivet har haft siden lancering af appen.

Fremover bliver det blandt andet nemmere at se vandmærkeeffekterne i kongekronen og i den grønne bjælke i appen. Derudover er der tilføjet nye animationer i form af bevægende ikoner og et animeret ur. Uret vil fremgå under QR-koden på passets forside og vil vise det nøjagtige klokkeslæt med sekunder, så det bliver hurtigt og nemt for en kontrollør at se, om der er tale om den rigtige app eller et skærmbillede. Opdateringen gør det således nemmere at sikre, at coronapasset er gyldigt og tilhører den pågældende borger.

Der er også foretaget justeringer for at forbedre brugeroplevelsen og navigering i appen, mens tilgængeligheden for borgere med funktionsnedsættelser også er blevet forbedret. Eksempelvis er samtykke-funktionen og skiftet mellem den danske og den internationale visning i appen blevet gjort tydeligere, og oplæsning er forbedret.

Næste opdatering af appen forventes i forbindelse med, at lovgivningen om EU's digitale covidcertifikat træder i kraft den 1. juli 2021.

Coronapas-appen er udviklet af Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut, Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsministeriet i samarbejde med erhvervs- og kulturlivet. Appen er siden lanceringen den 28. maj blevet downloadet mere end 1,6 millioner gange.