14.09.2021

Tredje vaccination giver fejl i coronapas til rejser

Borgere, der har fået et tredje stik med coronavaccine, og som står for at skulle rejse til udlandet, kan i øjeblikket være nødt til at blive testet for at kunne rejse ud. Det er, fordi coronapasset lige nu kun viser de seneste to vaccinationer. Der arbejdes på at rette fejlen.

OBS! Visning i coronapas efter tredje vaccination er nu rettet

Fejlen, som denne nyhed omtaler, er nu rettet, så alle vaccinationer fremover kan ses på sundhed.dk og i EU-visningen i coronapas-appen.

Læs nyheden fra 23. september 2021 om, at fejlen er rettet

Coronapasset viser lige nu kun de to seneste vaccinationer, og for borgere, der har fået en tredje vaccination mod COVID-19, betyder det, at deres første stik ikke længere vises i coronapas-appen, i vaccinationspasset på sundhed.dk mv.

Det kan give udfordringer, hvis man skal rejse til lande, som først anser borgere som færdigvaccineret efter en bestemt periode efter andet stik. Idet den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil det i passet se ud som om, at færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig. 
 
Der arbejdes på at rette fejlen, så alle de relevante vaccinationer vises, og det forventes at være udbedret i slutningen af næste uge.
 
Borgere, der har fået tredje stik og planlægger en rejse til udlandet, opfordres derfor til at undersøge reglerne i det land, de skal rejse til, og hvilken dokumentation for gennemført vaccination de kræver. 

Læs om rejseregler på coronasmitte.dk

Indtil fejlen i passet er rettet, har borgere, der for nylig har fået tredje stik, mulighed for at tage en PCR-test, som midlertidigt vil sikre et gyldigt EU-coronapas, hvis de skal ud at rejse. Borgere, der i august har fået tilsendt et fysisk vaccinationsbevis med QR-kode som dokumentation for første og andet stik, kan fortsat bruge dette. 

Hvis man ved, at man skal vaccineres med tredje stik og har planlagt en rejse efterfølgende, kan man også udskrive et vaccinationspas inden den tredje vaccination.