27.06.2023

Coronapasset lukker

Fra den 1. juli kan du ikke længere hente dit coronapas i coronapas-appen eller på sundhed.dk.

Indtil nu har du kunnet hente dit coronapas i coronapas-appen og på sundhed.dk, når du har skullet ud at rejse. Det bliver nu ikke længere muligt, når EU-reglerne udløber 30. juni, og der ikke længere er lovhjemmel til coronapas-løsningerne. Derfor lukkes coronapasset ned.

Når du åbner appen fra den 1. juli, vil du således få besked om, at appen ikke længere er aktiv. Coronapasset vil ligeledes være fjernet på sundhed.dk.

Det er få lande, der har regler om dokumentation for covid-19-vaccination. Har du brug for at vise, at du er vaccineret, kan du udskrive dit coronapas på sundhed.dk senest 30. juni. Fra 1. juli kan du udskrive en oversigt over dine og dine børns vaccinationer på sundhed.dk under ’Vaccinationer’. Du kan også over sommeren se dine egne covid-19-vaccinationer i MinSundhed-appen.

På coronasmitte.dk vil du kunne læse mere om, hvordan du fremover kan dokumentere din vaccination.

Se Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvis du er i tvivl om reglerne, når du skal ud at rejse

Om coronapas-appen

Coronapas-appen blev udviklet i foråret 2021 og gjorde det nemt at vise testsvar, immunitets- eller vaccinationspas, hvor der var krav om det under coronapandemien.

Coronapas-appen er blevet downloadet 5,3 millioner gange, siden den blev lanceret.

Bag udviklingen af coronapas-appen er Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Serum Institut og Indenrigs- og Sundhedsministeriet i samarbejde med Netcompany og Trifork.