28.09.2023

Thomas Fredenslund bliver ny direktør for Sundhedsdatastyrelsen

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har ansat Thomas Fredenslund som direktør for Sundhedsdatastyrelsen.

Thomas Fredenslund er uddannet økonom og har en mangeårig bredt funderet direktørerfaring fra den statslige sektor. Senest kommer han fra en stilling som direktør for Styrelsen for It og Læring, hvor han har været ansat siden 2012. 

Indenrigs- og sundhedsminister, Sophie Løhde:
 
”Thomas Fredenslund har gennem mange år beskæftiget sig med it og digitalisering på ledelsesniveau og har undervejs i sin karriere bidraget til at fremme digitaliseringen i Danmark. Han har derfor de rigtige kompetencer til at drive digitaliseringen og brugen af sundhedsdata yderligere fremad i samarbejde med relevante aktører både herhjemme og i Europa. Som direktør for Sundhedsdatastyrelsen skal Thomas stå i spidsen for at fremme den teknologiske udvikling til gavn for patienterne og det samlede sundhedsvæsen.”
 
Thomas Fredenslund tiltræder stillingen som direktør for Sundhedsdatastyrelsen den 1. november 2023. 

Thomas Fredenslund: 

”Jeg glæder mig til at møde mine kommende kolleger og de mange samarbejdspartnere på området. Udviklingen inden for teknologi og data har et enormt potentiale, og jeg ser frem til at bidrage til, at vi lykkes med at omsætte det til værdi for hele sundhedsvæsenet.”

Sundhedsdatastyrelsen er en del af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og har i alt cirka 300 ansatte. Styrelsen arbejder blandt andet for at sikre bedre sundhed gennem brug af data og ved at skabe digital sammenhæng i sundhedssektoren. 

Kort om Thomas Fredenslund

Han har tidligere været direktør for en række funktioner i SKAT og Skatteministeriet fra 2006 - 2011 og var i 2002 - 2005 leder af den Digitale Taskforce i Finansministeriet, som stod bag de første fællesoffentlige digitaliseringsstrategier. Thomas Fredenslund er 54 år og uddannet økonom fra Københavns Universitet i 1996. Han bor i Lyngby med sin kone og to børn.

Yderligere oplysninger

Pressekontakt i Indenrigs- og Sundhedsministeriet: +45 2132 4727

Presseansvarlig i Sundhedsdatastyrelsen, Bo Berendt Christensen: +45 2182 1166