08.03.2024

Faldende salg af Wegovy

Salget af Wegovy Flextouch faldt 35 pct. fra december 2023 til januar 2024, mens antallet af brugere faldt 16 pct.

Efter årsskiftet er salget af vægttabsmidlet Wegovy Flextouch faldet drastisk. Det viser en ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen.

Siden introduktionen i december 2022 har der - bortset fra sommermåneden juli – ellers været stigende salg af Wegovy. 

”Salget af Wegovy i januar går skarpt imod den udvikling, vi ellers har set, hvor brugen af lægemidlet løbende er vokset,” siger Mette Keis Jepsen, som er afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen.

Mens der i december 2023 blev solgt 106.000 penne af lægemidlet, så blev der i januar solgt 69.000. Det svarer til et fald på 35 pct. Antallet af brugere faldt samtidig 16 pct. til 60.000 brugere i januar. I alt har cirka 120.000 danskere indløst recept på lægemidlet, siden det blev lanceret.

Se nyeste tal for midler mod overvægt på eSundhed

Stop for tilskud

Faldet i brugen af Wegovy er sammenfaldende med, at den private sygeforsikring ”danmark” har stoppet tilskuddet til vægttabsmedicin fra 1. januar 2024. 

Det betyder, at medlemmerne nu selv skal betale den fulde pris for Wegovy. Der gives udelukkende offentligt tilskud til lægemidlet som enkelttilskud i helt særlige tilfælde til udvalgte patienter, der har en alvorlig og livstruende følgesygdom til deres overvægt.

Analysen viser også, at langt størstedelen af brugerne af Wegovy – 86 pct. – har fået lægemidlet udskrevet af deres praktiserende læge. Region Sjælland har den højeste andel af brugere af Wegovy – efterfulgt af Region Hovedstaden.

Se analyse af udviklingen (PDF)